Oblíbili jste si chlapce s parožím? Pak vás určitě potěší, že Netflix chystá 2. řadu

Eva Lenská
Foto: Netflix/Kirsty Griffin

Pokud patříte mezi fanoušky dystopického fantasy seriálu Sweet Tooth: Chlapec s parožím, jistě vám udělá radost zpráva, že Netflix zohlednil úspěch seriálu a připravuje pokračování.

První série Chlapce z parožím měla na Netflixu premiéru letos 4. června. Jak se jí dařilo? Podle údajů poskytnutých společností FlixPatrol byl seriál hitem téměř ve všech regionech Netflixu. Ve Spojených státech se seriál držel v TOP 10 přibližně 30 dní a ve Velké Británii to bylo dokonce 32 dní. Své fanoušky si samozřejmě našel i u nás.

Foto: Netflix/Kirsty Griffin

Seriál si vedl dobře i u kritiků. Na serveru Metacritic získal uživatelské skóre 7,4 a k tomu 78 bodů od kritiků. Na IMDb se seriál pyšní hodnocením 7,9 bodů z 10 a na ČSFD má hodnocení 75%. Dá se tedy říci, že jde o velmi povedený a úspěšný projekt, jenž si pokračování právem zaslouží.

Druhá řada by se opět měla natáčet v Aucklandu na Novém Zélandu a podle zpráv se dočkáme osmi hodinových epizod. Producent Jim Mickle dle serveru What’s on Netflix prohlásil: „Bylo vzrušující a potěšující zažít, jak se lidé po celém světě zamilovali do našeho chlapce s parožím. Ještě více jsme byli nadšeni, že můžeme pokračovat ve spolupráci s Netflixem a sledovat Guse a jeho přátele na jejich další mimořádné cestě.”

Foto: Netflix/Kirsty Griffin

Co můžeme od pokračování očekávat a co se ve 2. řadě dozvíme? Konečně víme, kde je Gusova matka. Birdie žije na Aljašce a Bear ji kontaktoval prostřednictvím satelitního telefonu. Doufáme také, že se v další řadě dozvíme více o původu viru, který způsobil mutace.

Také je zcela jisté, že ve druhé řadě uvidíme Christiana Converyho, který ztvárnil Guse, a Nonso Anozia, jenž si zahrál jeho průvodce Jepperda. A kdy se nové řady dočkáme? To zatím není jisté, ale předpokládá se, že někdy před koncem roku 2022. Určitě se ale máme na co těšit.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.