Připravte se panikařit, děsí Netflix své diváky. Chystá se totiž vydat konspirační thriller s Robertem De Nirem

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Kolem limitované thrillerové minisérie Zero Day, na které Netflix spolupracuje s filmovou legendou Robertem De Nirem, je opět rušno. Nejenom, že pozastavené natáčení bylo v prosinci konečně obnoveno, ale postupně se rozšiřuje sestava impozantního hereckého obsazení.

Je to něco málo přes rok, co bylo oznámeno, že byl Robert De Niro obsazen do limitovaného konspiračního thrilleru Zero Day. Divákům se představí jako oblíbený bývalý prezident Mullen, který se musel vrátit z důchodu, aby mohl vést komisi pověřenou vyšetřováním potenciální světové krize. Pokud se zaměříme na ostatní tvůrce, i zde najdeme velmi působivá jména.

Showrunnery má Zero Day hned dva. Prvním je producent a spisovatel Erin Newman, mezi jehož předchozí projekty patří seriály Tenhle příběh je pravda, Narcos, Narcos: Mexiko a Griselda. Jako producent se podílel také na prvním a druhém dílu sci-fi eposu Rebel Moon. Druhým je scenárista životopisného dramatu Jackie, Noah Oppenheim. Na festivalu v Benátkách si za tento snímek vysloužil ocenění za Nejlepší scénář. Oba pánové se zároveň ujali i tvorby scénáře limitovaného seriálu.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 6 NEJLEPŠÍCH FIMŮ NETFLIXU NOMINOVANÝCH NA OSCARA PODLE ČECHŮ A SLOVÁKŮ. VÍTĚZEM JE HISTORICKÉ DRAMA, ZLATOU SOŠKU VŠAK NEZÍSKALO

Co se týká tvůrců, není to vše. Žádný pořádný konspirační thriller se neobejde bez někoho, kdo se vyzná v národní bezpečnosti a federálním vymáhání práva. S produkcí Zero Day povedené dvojici pomáhá držitel Pulitzerovy ceny Michael S. Schmidt, který pracuje jako novinář, autor a korespondent pro The New York Times.

Jelikož má být očekávaná novinka celá o konspiračních teoriích, její samotný popis je takřka nicneříkající. „Zero Day si klade stejnou otázku, jako asi každý: Jak najdeme pravdu ve světě, který se ocitl v krizi a je zdánlivě rozvrácen silami, které jsou naprosto mimo naši kontrolu? A nakolik jsou tyto síly v době plné konspiračních teorií a úskoků výsledkem naší vlastní činnosti, možná dokonce naší vlastní představivosti?“

Kromě Roberta De Nira budou hlavními aktéry nového konspiračního thrilleru Angela Bassett, Dan Stevens, Matthew Modine, Bill Camp, McKinley Belcher III, Gaby Hoffmann, Clark Gregg, Mark Ivanir, Lizzy Caplan, Jesse Plemons, Joan Allen a Connie Britton. A pokud si myslíte, že je to vše, jste na omylu, jelikož se stále objevují nová jména. Mezi posledními byla například potvrzena účast herečky Mozhan Navabi, která se divákům zapsala do podvědomí svým výkonem v seriálu Černá listina.

PSALI JSME TAKÉ: 7 NEJLEPŠÍCH THRILLERŮ, KTERÉ LETOS VYŠLY NA NETFLIXU A POŘÁDNĚ ZAHÝBALY SE SLEDOVANOSTÍ. NECHYBÍ NOČNÍ AGENT ANI MILÉ DÍTĚ

„Jako pro někoho, kdo je celý život fanouškem americké kinematografie, pro mne žádný herec neznamená více než Robert De Niro,“ prohlásil Newman pro Tudum. „Vidět, jak tento thriller vytržený z reality ožívá, a to v hlavní roli s legendárním Robertem De Nirem, je víc, než v co jsme mohli doufat,“ dodal Oppenheim.

Zatím není známo, kdy přesně bude konspirační thriller Zero Day uveden. Nicméně Netflix své uživatele vybízí, aby se připravili panikařit, protože se šestidílný seriál premiéry dočká už brzy.

Zdroje: Tudum, What‘s on Netflix, Deadline, The Hollywood Reporter

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.