Netflix chystá pokračování Narcos o nejmocnějším drogovém bossovi a nejhledanějším uprchlíkovi po bin Ládinovi

Foto: Juan Rosas/Netflix

Jeden z nejoblíbenějších krimi thrillerů posledních let Narcos: Mexico se dočká pokračování v podobě spin-offu. Ten se zaměří na postavu Joaquína Guzmána zvaného El Chapo, který se po útěku z vězení bohatstvím a mocí vyrovnal bývalému kolumbijskému drogovému bossovi Pablu Escobarovi a byl svého času nejhledanějším uprchlíkovi po bin Ládinovi.

Narcos vypráví příběhy různých naskobaronů z konce 80. let včetně jejich krále, kterým nebyl nikdo jiný než Pablo Escobar. Závěrečná epizoda Narcos: Mexico vyšla v roce 2021 a posunula příběh do doby, kdy Felix Gallardo převzal plnou kontrolu nad kartelem Guadalajara.

Nový seriál rozšíří příběh drogového magnáta Joaquína Guzmána zvaného El Chapo. Předpokládá se, že se bude zabývat jeho osobním životem, schopností ovládat Sinaloan karel zpoza mříží, útěkem z vězení, vzestupem jeho moci a pokračujícími bitvami s konkurenčními kartely.

TAKÉ JSME PSALI: Narcos po korejsku: Seriál inspirovaný skutečnými událostmi slibuje napínavý děj

Foto: Netflix

Amado Carrillo Fuentes umírá a Ramón Arellano Félix, vůdce kartelu Tijuana, je zavražděn v konfliktu. El Chapo je do konce třetí řady Narcos: Mexico ve vězení, ale díky svému diplomatickému jednání má za mřížemi velký vliv a slinou pozici. Za 2,5 milionu dolarů se mu podaří uniknout z vězení a celých 13 let se držet dál od policie a oddělení pro narkotika. A to i přes to, že se stal jedním z nejhledanějších mužů světa.

Tato doba je v historii USA označována jako nejtemnější období obchodu s drogami. Do spojených států se jich dostalo nebývalé množství a El Chapo se se svým obrovským bohatstvím stal nejbohatším mužem v historii kartelů a obchodování s lidmi. Jeho bohatství a moc se vyrovnali bývalému kolumbijskému drogovému bossovi Pablu Escobarovi. Celkově se odhaduje, že měl El Chapo aktiva v hodnotě zhruba 12,6 miliardy dolarů.

ČTĚTE TAKÉ: Nejoblíbenější herec roku Pedro Pascal slaví narozeniny: 10 zajímavostí, které jste o něm možná netušili

Svou roli si v seriálu pravděpodobně zopakuje Alejandro Edda, který ztvárnil postavu El Chapa ve všech třech řadách Narcos: Mexico.

Vedlejší sérii bude stejně jako Narcos a Narcos: Mexico produkovat Gaumont Television. Zatím o spin-offu nebylo oznámeno mnoho podrobností. Doufejme tedy, že se brzy dozvíme, kdy se na něj budeme moct podívat.

Zdroje: The Panther Tech, Distractify, Whats On Netflix, WIkipedia/Joaquín Guzmán

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.