Špičkový seriál s kvalitními bitkami aneb Nejlepší akční jízda posledních let dobývá Netflix

Foto: Cinemax

Fanouškům akčních trháků plných bitek jistě srdce zaplesalo, když na Netflix dorazil nejlepší seriál posledních let se všemi třemi řadami. Bojovník je sice původně z produkce HBO Max, ale ten ho po třech řadách i přes veškerý úspěch zrušil. Nyní našel nový domov a má i šanci na pokračování.

Kriminální drama Bojovník, v němž není nouze o akční scény, se odehrává během válek bojových gangů Tong v čínské čtvrti v San Franciscu v druhé polovině 19. století. Ah Sahm, mladý génius bojových umění, jehož ztvárnění se ujal Andrew Koji, za záhadných okolností emigruje z Číny do San Francisca, kde se stává nájemným zabijákem jednoho z nejnebezpečnějších gangů.

První řada seriálu měla nejprve premiéru na Cinemaxu, kde se dočkala i svého pokračování. Nicméně na začátku roku 2020 bylo oznámeno, že Cinemax nehodlá s produkcí seriálu dále pokračovat. Na scénu vstoupilo HBO Max, které umožnilo vzniknout pokračování. Třetí řada vyšla loni, ale i HBO Max se rozhodlo nakonec v natáčení dalších řad nepokračovat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: NOVÝ FILM S HVĚZDOU OPPENHEIMERA: CILLIAN MURPHY SE VRACÍ NA NETFLIX V PSYCHOLOGICKÉM DRAMATU JEHOŽ PŘEDLOHA HO ROZPLAKALA

Nakonec koupil práva na tuto akční jízdu inspirovanou tvorbou Bruce Leeho, kterou dokonce produkuje jeho dcera Shannon Lee, Netflix. Nyní jsou na něm k dispozici ke zhlédnutí všechny tři řady. Zejména ta druhá je podle diváků nejlepší, ale ani první a třetí nejsou rozhodně k zahození. Nikdo by se tedy jistě nezlobil, kdyby se Netflix pustil do pokračování. A není to rozhodně nemožné, protože se už šušká, že Netflix počká na to, jak budou jeho uživatelé na seriál reagovat a pak dá možná čtvrté řadě zelenou.

Tvůrce seriálu Jonathan Tropper k tomuto kroku pro Deadline uvedl: „Bojovník je seriál, který prostě odmítá zemřít. Přes změny platforem a režimů scénáristé, producenti, štáb a náš kaskadérský tým pokračovali ve vytváření něčeho silného, významného a naprosto jedinečného. Díky Netflixu jsme nyní dostali další chuť do života.“

Bojovník si na Netflixu po svém vydání okamžitě vybojoval místo v TOP 10 nejsledovanějších seriálů. Aktuálně se u nás drží na 6. místě za seriály Jeden den, Láska je slepá 6, Rodina Nindžů, Griselda a Zelenáč. Na stejné příčce je i v celosvětovém žebříčku Netflixu. Tam je pořadí na prvních pěti místech následující – Jeden den, Rodina Nindžů, Griselda, Láska je slepá 6 a Dívčí škola Al Rawabi.

ČTĚTE TAKÉ: PŘÍBĚH, KTERÝ NEDOSTANETE DLOUHO Z HLAVY: NOVÉ DRAMA NETFLIXU DOJALO DIVÁKY K SLZÁM A NA ČSFD MU DÁVAJÍ 81 %

Bojovník
Foto: Cinemax

Seriál Bojovník však neboduje jen ve sledovanosti, ale také sbírá dobrá hodnocení. Například na Rotten Tomatoes mu kritici udělují 93 % a diváci dokonce 96 %. Na tuzemském ČFSD si také nevede špatně. Zde se může pyšnit pěknými 85 % a mnoha pozitivními recenzemi.

„Tak tohle je bomba. Začal jsem na to koukat jako na oddechový kung-fu seriál s cílem si u toho prostě odpočinout. Což první série splňuje na jedničku. Ale ve druhé sérii se o něco upozadí hlavní hrdina, ale všechny ostatní charaktery jdou mnohem víc do hloubky a je to fakt nečekaně komplexní a kvalitní seriál, aniž by slevil o kvalitní bitky,“ píše jeden z místních recenzentů. „Především je seriál velmi brutální a krví se zde nešetří a samotné souboje mají dynamickou a efektivní choreografii (kouká se na to skvěle),“ chválí ho další.

Další divák pak zase uvádí: „Špičková dobová gangsterka se solidními bitkami, skvěle napsanými, obsazenými a zahranými postavami (s řadou silných ženských hrdinek), napínavým dějem plným zvratů, který s postavami pořádně cloumá a každou dřív nebo později srazí na kolena, údernými a vtipnými dialogy a parádní výpravou. Chytlo mě to od prvního dílu a nepustilo.“

TAKÉ JSME PSALI: CELOVEČERNÍ FILM PEAKY BLINDERS SE BLÍŽÍ. NETFLIX UŽ PRACUJE I NA DALŠÍCH DVOU SERIÁLECH

Zdroje: Netflix, ČSFD, Rotten Tomatoes, FLixPatrol, Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.