10 romantických filmů, které si na Netflixu můžete pustit na Valentýna: Nechybí ani jeden pořádně peprný

Eva Lenská
Foto: Universal Pictures

Uběhl rok a opět tu máme svátek všech zamilovaných. Většina párů má nejspíš program, ale pohodový valentýnský večer lze strávit i ve společnosti Netflixu a jeho nabídky romantických filmů. Můžete si vybrat jak klasiku, tak i něco smyslného nebo třeba romanci pro mladé. Nechybí ani něco z českých luhů a hájů.

Pýcha a přemlouvání

Anne lituje, že na příkaz své rodiny zrušila zasnoubení s nemajetným námořním důstojníkem Frederickem Wentworthem. Po více než sedmi letech od rozchodu se bývalí milenci znovu setkávají. Wentworth, nyní bohatý kapitán, se vrací a nachází Anne jako neprovdanou sedmadvacetiletou starou pannu. Samozřejmě nastane poprask. Konají se plesy, výlety na moře a pomalu tu vzniká milostný trojúhelník, v němž figuruje také ďábelsky okouzlující William Elliot. Dočká se Anne nakonec druhé šance, nebo dá svou ruku někomu jinému?

ČTĚTE TAKÉ: HARRY S MEGHAN CHYSTAJÍ DALŠÍ FILM PRO NETFLIX. V MNOHA OHLEDECH PRÝ PŘIPOMÍNÁ JEJICH NELEHKÝ ŽIVOT

Nikdy neříkej nikdy

Cvičitelka jógy Naďa a sympaťák Petr se zrovna rozvádí se svými partnery. Petrova žena je lékařkou, která jezdí na nebezpečné mise do Afriky, tudíž jejich vztah trpí častým odloučením. Nadin manžel je sukničkář, který kouká po mladších ženách a věrnost mu nic neříká. Všechno zlé ale může být i pro něco dobré. Když do sebe Naďa a Petr narazí autem před budovou soudu, začnou na sebe narážet i v životě. Je možné, že budou mít konečně štěstí v lásce? Možná… Zatím jim to však komplikují jejich děti i exmanželé. Přesto člověk nikdy neví, co se může stát. A také pořád platí nikdy neříkej nikdy!

Vykupující láska

Za dob kalifornské zlaté horečky, někdy v roce 1850, se mladý farmář Michael zamiluje do ženy, která se zatvrdila vůči okolnímu světu a nenávidí muže. Krásná Angel má do anděla daleko. Je totiž nevěstka. Kdysi se jmenovala Sarah, ale když jí zemřela matka, prodal ji její krutý otec do vykřičeného domu. Michael by se rád oženil a jednoho dne mu osud napomůže. Zbitá Angel souhlasí, že si ho vezme a odejde s ním do jeho domu. Mladík o ni pečuje, překvapivě po ní nechce sex a učí ji pracovat na farmě. Jejich vztah není jednoduchý. Angel je zatížená svou minulostí a v důsledku toho musí překonat mnoho překážek. Dokáže se vůbec zamilovat a uvěřit, že je hodna lásky?

Odkvétání

Nadějný fotograf Haruto Asakura, který se téměř vzdal svého snu, se zamiluje do energické kadeřnice Misaki Ariake a pozve ji na rande. Když sleduje, jak Misaki usilovně pracuje, aby dosáhla svých snů, inspiruje ho to k návratu k fotografování. Zpočátku vše vypadá dokonale, pak ale zasáhne krutý osud. Mladé lásce hrozí rychlý konec, protože Misaki diagnostikovali vzácnou nemoc, kvůli které stárne desetkrát rychleji než běžní lidé. Co taková hrozná zpráva udělá s rozkvétajícími city? Přetrvá láska Haruta a Misaki navěky, nebo opadá rychle jako třešňové květy?

Láska na první pohled

Energická Američanka Hadley, která je blázen do literatury a poezie, míří na letiště, aby mohla odcestovat na otcovu svatbu do Londýna, a zmešká let. Naštěstí se pro ni najde místo v dalším letadle, ovšem za mnohem víc peněz. Zatímco čeká na nástup do letadla, potkává Olivera, pohledného mladíka z Velké Británie. Okamžitě mezi nimi přeskočí jiskra. Od té chvíle je osud stále svádí dohromady. Oliverův vadný bezpečnostní pás způsobí, že ho letušky usadí vedle Hadley a pak už se cesta do Londýna změní v jedno dlouhé rande. Vychutnají si spolu jídlo, pustí si film a pořád si mají co říct, ale po přistání se ve všem tom okolním chaosu jeden druhému ztratí z očí, aniž by si stačili vyměnit telefonní čísla. Jaká je šance, že se ještě někdy setkají?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: ÚPLNĚ NOVÝ A ORIGINÁLNÍ POHLED NA POHÁDKY, SLIBUJE REŽISÉR NOVÉHO FANTASY NETFLIXU, KTERÉ MÁ BÝT BŘEZNOVÝM HITEM

Milenec lady Chatterleyové

Když se Constance Reid provdá za sira Clifforda Chatterleyho, zdá se, že ji čeká šťastný život plný bohatství, protože se stane lady Chatterleyovou. Tento napohled dokonalý svazek se však postupně mění ve vězení, neboť Clifford se vrátí z první světové války s těžkým zraněním, kvůli němuž nemůže chodit a je impotentní. Sexuálně frustrovaná Connie si zoufá, ale pak se seznámí s hajným Oliverem Mellorsem a zamiluje se do něj. Jejich tajné schůzky ji dovedou ke smyslnému sexuálnímu probuzení a ona tak v sobě objeví víc touhy a intimity, než kdy čekala. Když se však jejich románek stane předmětem pomluv, přemýšlí, zda má následovat své srdce, nebo se poslušně vrátit k manželovi.

Štěstí pro začátečníky

Rok po rozvodu se dvaatřicetiletá učitelka Helen Carpenter nechá přemluvit svým otravným o deset let mladším bratrem, aby se přihlásila do kurzu přežití v divočině neboli túru po Appalačské stezce. Má to pro ni být šance, jak se dát znovu dohromady, ale když zjistí, že na výlet jede i bratrův ještě otravnější nejlepší kamarád Jake, nedokáže si představit, že by to mohlo dopadnout jinak než katastrofou. Láska je však někdy nevyzpytatelná.

Zranitelná srdce

Cassie Salazar a Luke Morrow nemohou být odlišnější. Cassie pracuje v jednom baru v Austinu, aby si našetřila peníze a mohla se stát zpěvačkou a skladatelkou písní. Bohužel trpí cukrovkou, a tak většina peněz, které vydělá, padne na účty za léčbu v nemocnici. Luke je pohledný mariňák, jemuž vyhovuje disciplinovaný způsob života v armádě. Náhodné setkání s Cassií mu změní život. Uzavře s ní manželství z rozumu, aniž by prozradil, proč jí chce pomáhat. Ačkoli se oba snaží před svými rodinami a světem tvářit jako pár, hra na přetvářku moc nefunguje. Začnou se totiž do sebe zamilovávat a jejich manželství se navzdory všem rozdílům stává skutečným.

Láska sladká i kyselá

Jang Hyuk předpokládá, že v lásce i v práci poběží všechno hladce, ale jeho přítelkyně Da Eun už to tak nevidí. Pracuje jako zdravotní sestra a je frustrovaná nejen kvůli náročné práci, ale i proto, že její dříve milý a sladký přítel, začíná být nepozorný a nedbalý. Problémy začnou narůstat, když Jang Hyuk získá práci u velké společnosti. Zatím je tam pouze na dobu určitou a to se mu nelíbí. Touží po stálé pozici, leč po tom samém prahne i jeho konkurentka, okouzlující Bo Young. Ačkoli spolu soupeří, něco je k sobě táhne. Začnou se sbližovat a příchuť lásky se mění. Jak to může dopadnout? Neobjeví se ve vztahu hrdiny a Da Eun trhliny, které nepůjdou zacelit?

Láska na špičkách

Bývalá primabalerína Tereza, která kvůli úrazu ukončila kariéru tanečnice, se spolu s manželem Petrem a sedmiletou dcerou Maruškou přestěhuje na venkov do opuštěného mlýna, který zdědila po babičce. Přivydělává si tím, že vede v místní škole kroužek pohybové výchovy. Učí životem unavené ženy tanečním pohybům a jejich dcerky základům baletu. Petr na venkově není šťastný a manželství prochází krizí. Jedné noci začne mlýn hořet, tudíž dorazí dobrovolní hasiči a jejich pohledný velitel Edmund, který Terezu okouzlí. 

NAPSALI JSME TAKÉ: ARTOVÉ, NEOTŘELÉ A PROVOKATIVNÍ: FILMY ZE STUDIA A24, KTERÉ SI MŮŽETE PUSTIT NA NETFLIXU, VČETNĚ LOŇSKÉHO VÍTĚZE OSCARA

U tebe nebo u mě?

Svobodná matka Debbie je účetní, jejíž život v Los Angeles je naplánovaný do poslední sekundy, zatímco Peter je marketingový manažer a začínající spisovatel, jehož život v New Yorku se mění stejně rychle jako jeho přítelkyně. Když je však okolnosti donutí, aby na týden převzali domácnost a povinnosti toho druhého, uvědomí si, že to, co si myslí, že chtějí, nemusí být tím, co skutečně potřebují. A jak už to u romantických komedií bývá, přeskočí jiskra a na dveře dvojice kamarádů zaklepe láska.

Zdroj: What’s on Netflix, ČSFD, Netflix, Tudum

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.