Indický seriál Ženy z Bombaje představí pět žen, které touží uspět v kariéře, milostném životě a vztazích

Eva Lenská
Foto: Netflix/Hitesh Mulani

Co když se pět indických žen rozhodne rozbít společenské normy a uspět v životě, vztazích i kariéře? Může se jim to v zemi, ve které mají hlavní slovo muži, podařit? Na tyto otázky odpoví nový indický seriál Ženy z Bombaje, který má na Netflixu premiéru už 8. března.

Seriál Ženy z Bombaje (Bombay Begums) líčí sny a touhy pěti žen z různých společenských vrstev, které bojují o přežití ve velkém městě. Děj se točí kolem točí kolem postavy Rani (Pooja Bhatt) a toho, jak se její život prolíná s dalšími čtyřmi ženami – Lily, Fatimou, Shai a Ayeshou.

Zatímco se Rani a Shai pokoušejí prolomit vztah nevlastní matky a dcery, Lily, barová tanečnice, žádá po Rani nejen peníze, za to, že při autonehodě zranila jejího syna, ale také respekt ve společnosti. Fatima se snaží najít rovnováhu mezi svou prací a kariérou, zatímco její manžel sní o tom, že budou mít dítě. Ayesha, která pracuje v kanceláři, touží vyšplhat nahoru po profesionálním žebříčku, ač to narušuje její přesvědčení.

Foto: Netflix

Za vznikem seriálu stojí známá indická režisérka a scenáristka Alankrita Shrivastava, která žije v Bombaji a natočila například webový seriál Made in Heaven.

V rozhovoru pro The Indian Express o seriálu uvedla:  „Čeká vás příběh o indických ženách, s nimiž se, doufám, ztotožní ženy v Indii i na celém světě. Seriál zkoumá složitou cestu pracujících indických žen, které jsou ambiciózní a touží po moci i úspěchu, ale mají před sebou mnoho nevyhraných bitev. Je to příběh o jejich každodenním shonu, příběh jejich snů – někdy pohřbených, jindy splněných.“

Hlavní roli ztvární téměř padesátiletá herečka Pooja Bhatt, která roli Rani nejprve odmítla. Zpočátku si totiž nebyla jistá, zda by ji dobře vystihla. Kromě toho již měla něco v plánu. Tvurci však vyčkali, pozměnili plány a o pár měsíců se jí zeptali znovu. Nakonec kývla a později přiznala, že nelitovala.

V dalších rolích se představí Shahana Goswami, Amruta Subhash, Plabita Borthakur a Aadhya Anand.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.