Pokud vás zaujal seriál Podruhé mě neoklameš, od krimi Dobrý den, Verônico se jen tak neodtrhnete. Na Netflix míří 3. řada

Foto: Alisson Louback / Netflix

Na začátku ledna se hitem Netflixu stala napínavá série Podruhé mě neoklameš (Fool Me Once) plná zvratů a napětí. Pokud se vám líbila, zbystřete! Na Netflix se totiž řítí už třetí řada skvělého brazilského krimi thrilleru Dobrý den, Verônico (Bom Dia, Verônica / Good Morning, Verônica).

Dobrý den, Verônico je brazilský krimi seriál, který na Netflixu vyšel 1. října 2020. Režisér José Henrique Fonseca za něj obdržel pochvalu za řešení náročných společenských témat, včetně násilí páchaného na ženách.

Jde o adaptaci románu, jehož autory jsou spisovatel Raphael Montes a kriminalistka Ilana Casoy. Ti se podíleli i na následné tvorbě scénáře. Dobrý den, Verônico ukazuje aktuální téma v poměrně extrémní, avšak velmi dobře zpracované podobě. Epizody seriálu divákům rychle ubíhají, příběh je poutavý už od prvního dílu a postavy jsou zahrány velmi věrohodně.

TAKÉ JSME PSALI: 5 NEJLEPŠÍCH KRIMI SERIÁLŮ NETFLIXU ZA ROK 2023: ZÁHADNÉ CESTOVÁNÍ ČASEM I PŘÍBĚH SKUTEČNÉHO NARKOBARONA S 85 % NA ČSFD

Foto: Laura Campanella/Netflix

1. řada Dobrý den, Verônico

První řada sleduje policejní úřednici Verônicu Torres (Tania Muller), která se rozhodne vyřešit případy týkající se týraných žen poté, co se stane svědkem šokující sebevraždy mladé ženy. Ta se stala obětí fyzického i psychického týrání a s pocitem naprosté bezmoci se rozhodla ukončit svůj život přímo na policejní stanici v Sao Paulu, kde se jí nedostalo dostatečné pomoci a porozumění. To ale není jediný takový případ, který řeší.

Dobrý den, Verônico
Foto: Suzanna Tierie/Netflix

Verônica je vdaná, má dvě děti a fungující manželství. Do případů týraných žen se ale ponoří natolik, že musí jít její rodina stranou. Obzvláště poté, co se setká s Janete (Camila Morgado), která je uvězněná v domě přísně střeženém jejím partnerem Claudiem (Eduardo Moscovis).

Ten ji fyzicky i psychicky týrá, ale ukáže se, že má také podivně zvrhlé manýry a je zároveň sériovým vrahem. Pravidelně za pomoci své ubohé ženy unáší z nádraží mladé dívky, které pak týrá a následně zabíjí. Vyděšená Janete se na to všechno musí dívat malou dírkou v dřevěné bedně, kterou jí manžel dává na hlavu. Celá paralyzovaná ani pořádně netuší, co se kolem ní děje, a manželovi věří, že své oběti následně pouští.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT: DIVÁCI MILUJÍ NOVÝ THRILLER OD MISTRA ZVRATŮ HARLANA COBENA. NAPÍNAVÉ KRIMI VÁM NEDÁ SPÁT, DOKUD HO NEDOKOUKÁTE

2. řada Dobrý den, Verônico

Seriál Dobrý den, Verônico si diváci zamilovali a to i u nás. Například na Kinoboxu se těší hodnocení 75 %. V roce 2022 se pak Verônica vrátila v druhé sérii, která byla neméně dobrá, jako ta předchozí. Tentokrát je hlavní hrdinka nucena se po událostech minulé řady skrývat, změnila si identitu a vystupuje pod jménem Janete. Do karet jí hraje fakt, že si mnoho jejích nepřátel myslí, že je po smrti.

Během toho se utká se zhýralým padouchem této řady jménem Matias, snaží se svrhnout mafii a pomstít smrt svých rodičů. Samozřejmě ale také touží po svých dětech, které nemůže v rámci jejich bezpečnosti veřejně vídat, a tak je navštěvuje v noci, když spí.

ČTĚTE TAKÉ: 15 NEJLEPŠÍCH MINI SÉRIÍ NA NETFLIXU: OD STRHUJÍCÍHO ŠACHOVÉHO DRAMATU PO KRIMI SERIÁLY, KTERÉ BUDETE S NAPĚTÍM SLEDOVAT AŽ DO KONCE

Dobrý den, Verônico
Foto: Laura Campanella/Netflix © 2022.

Matias, charismatický kultovní vůdce, se prezentoval jako jakýsi Bůh, který je stejně oddaný své rodině jako svým následovníkům. Hned na začátku však bylo možné vytušit, že je toho víc, než co se na první pohled zdá. Jak se ukázalo, Matias byl odporný násilník, který zneužíval víru lidí, zejména pak žen. Zval si k sobě atraktivní mladé ženy pod záminkou, že je vyléčí, a pod vlivem látek je sexuálně zneužíval. Po celou dobu mu v tom pomáhala jeho manželka Gisele, zatímco jeho dcera Angela o otcových prohřešcích neměla ani tušení.

V závěrečné scéně byl Matias ukázán v domácím vězení, kde se k němu připojil anonymní muž. Tomu ukázal fotku Verôničiny dcery a zeptal se ho, zda se mu líbí. Bylo jasné, že po Verônice kvůli všem škodám, které mu způsobila, půjde. Anonymního muže oslovoval jako Doúm, což bylo dosud považováno za jeho přezdívku. Vyvstala tedy otázka, kdo je Doúm, když to není Matias?

TAKÉ JSME PSALI: 7 MYSTERIÓZNÍCH KRIMI SERIÁLŮ PODLE KNIH HARLANA COBENA, ZE KTERÝCH VÁM PŮJDE MRÁZ PO ZÁDECH

Na Netflix míří 3. řada Dobrý den, Verônico

Nyní na Netflix míří třetí řada, která bude nejkratší. Má mít totiž jen tři epizody. Zde je hlavní otázkou, kdo je Doúm. Při pátrání po něm Verônica vyšetřuje sirotčinec, kde Brandão (násilník z první série) a Matias vyrůstali. V malém městě se seznámí s Jerônimem, milionářem a chovatelem koní, a jeho matkou Dianou, krásnou a tajemnou ženou, která však skrývá tajemství o hrůzostrašné minulosti tohoto místa.

Když však mafie vystaví Verôničinu rodinu nebezpečí, nastává závod s časem. Bez východiska při nebezpečném pronásledování, ze kterého nemusí vyváznout živá, riskuje vše.

Poslední řada Dobrý den, Verônico vyjde 14. února.

Zdroje: Autorka článku, Netflix, Kinobox

Hodnocení na Kinoboxu: 75 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.