Poslední veřejné vystoupení princezny Diany před smrtí: Tvůrci seriálu Koruna v něm udělali změny

Foto: Des Willie / Netflix

Jedním z nejvíce očekávaných seriálů Netflixu roku 2022 je 5. řada Koruny (The Crown). Její natáčení se pomalu chýlí ke konci a fanoušci netrpělivě čekají listopadovou premiéru. Série se bude točit kolem rozpadu manželství prince Charlese a princezny Diany. Tu si tentokrát zahraje Elizabeth Debicki, která v roli vystřídala Emmu Corrin.

Elizabeth Debicki si v 5. řadě seriálu koruna zahraje princeznu Dianu. Už nějakou dobu na internetu kolují srovnávací fotografie, na kterých je herečka matce princů Harryho a Williama, velice podobná.

Nedávno natáčela její poslední oficiální veřejné vystoupení před smrtí v roce 1997. Diana dne 3. června ve své tehdejší funkci patronky Anglického národního baletu navštívila královské slavnostní představení Čajkovského Labutího jezera v Royal Albert Hall v Londýně. Natáčení pro seriál Koruna probíhalo v divadle Lyceum, které zastupovalo Albert Hall.

Tato událost se uskutečnila pouhé dva měsíce před Dianinou smrtí v Paříži 31. srpna 1997. Na sobě tehdy měla flitrované šaty od návrháře Jacquese Azaguryho a slavný náhrdelník s diamanty a perlami z Jižního moře od klenotnictví Garrard. Na snímcích z natáčení můžeme vidět Elizabeth v jinačích šatech, než měla tehdy Diana, a v perlových náušnicích. Chybí také proslulý náhrdelník. Ve scéně ze seriálu si australská herečka oblékla totiž kopii šatů, které měla princezna z Walesu před lety na večírku.

Očekávaná série se zaměřuje na zánik manželství Diany a prince Charlese. Debicki se ujala role Diany poté, co nahradila Emmu Corrin. Herci měli nyní vánoční přestávku, po které se opět vrhnou do natáčení.

Premiéra 5. řady Koruny je naplánována listopad letošního roku.

https://twitter.com/TheCrown_France/status/1477995354347945986

Zdroj: Mirror, Town & Country Magazine

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.