5 filmů a seriálů, které si o víkendu nově můžete pustit na Netflixu: Noční můra všech rodičů i nejočekávanější loupež roku

Foto: Tamara Arranz/Netflix

Vánoční svátky jsou sice za námi, ale to Netflixu nebránilo, aby nám nadělil pár dalších zajímavých titulů, které si můžete pustit třeba během posledního víkendu tohoto roku. V nabídce je švédské drama, znepokojivý dokumentární snímek i loupež v podání oblíbené postavy z Papírového domu, Berlína.

Díky a promiň

Sara má dokonalou rodinu, tedy alespoň na první pohled. S manželem Danielem vychovává syna Eliota a brzy se jim narodí další dítě. Jenže pak se v jednom okamžiku všechno změní a Sara zůstane sama. Ve vysokém stupni těhotenství a se synem po boku hledá východisko. Pomoc přijde, ovšem od někoho, od koho by ji nikdy nečekala. V jejím životě se znovu objeví její starší sestra Linda, kterou mnoho let neviděla. Tato bezradná nedospělá i dospělá žena s velkým nevyzpytatelným psem, jí nabídne, že se k ní nastěhuje a se vším jí pomůže. Nastává čas odpuštění i sblížení.

Více jsme psali zde.

Foto: Johan Paulin/Netflix

Tábor nebo očistec: Noční můra mladistvých

Dokumentární snímek Tábor nebo očistec: Noční můra mladistvých odhalí otřesný případ terapeutického tábora v poušti, který sliboval, že napraví svéhlavé teenagery. V 80. letech lidé v Americe nabyli dojmu, že se dospívající vydávají špatným směrem. S řešením v roce 1988 přišel bývalý důstojník vojenských speciálních jednotek Steve Cartisano, který v Utahu založil nadaci Challenger a prostřednictvím ní pořádal tábory. Jeho 63denní program sliboval, že děti vyčerpá natolik, že budou zase hodné. Později však nadace čelila obrovskému skandálu, což nakonec vedlo k jejímu rychlému zkrachování.

Více jsme psali zde.

Archivní fotka dětí z dokumentu Tábor nebo očistec: Noční můra mladistvých.
Foto: Netflix

Pokémonní delegátka

Svět Pokémonů ožije s nádhernou animací stop-motion. Seriál, který se odehrává v pokémonním letovisku, vypráví příběh správkyně hotelu, kam se sjíždí nejrůznější hosté z řad Pokémonů. Seriál sleduje Haru, novou delegátku, která se stará o Pokémony spolu se zkušeným starším personálem. Mezitím, co se učí, jak udělat svým hostům radost, vydává se také na cestu dobrodružství, přátelství a sebepoznání.

Berlín

Fanoušci Papírového domu se na tento seriál těšili celý rok a konečně je tady! Jedna z nejoblíbenějších postav španělského seriálu, Berlín, není žádný troškař a hodlá opět loupit. Se svou novou partou má tentokrát má spadeno na klenot v hodnotě 44 milionů dolarů, jenž se nachází v jednom z nejproslulejších aukčních domů v Paříži. Banda protřelých lupičů v novém dobrodružství vyráží do Francie.

Více jsme psali zde.

To nic, drahá

Americký psychologický thriller režisérky Olivie Wilde pojednává o Alici, ženě v domácnosti z 50. let, kterou si zahrála Florence Pugh, žijící se svým manželem (Harrym Stylesem) v naoko dokonalém vztahu. Záhy se však Alice začne obávat, že jeho okouzlující společnost možná skrývá znepokojivá tajemství.

Mysteriózní thriller, který měl v kinech premiéru v roce 2022 se nyní dostal až na Netflix, kde si ho může pustit každý, kdo ho ještě neviděl.

Zdroje: Netflix, Vertical Entertainment

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.