Nový rodinný film ze Švédska zasáhne především ženská srdce. Díky a promiň slibuje, že dojme i pobaví

Eva Lenská
Foto: Johan Paulin/Netflix

Na Netflix míří dojemný a hřejivý rodinný příběh, který má v sobě i pořádnou špetku humoru. Švédský film Díky a promiň (Thank You, I’m Sorry / Tack och förlåt) zcela jistě zasáhne především srdce žen. Je totiž o těhotenství a sesterské lásce.

Sara (Sanna Sundqvist) má dokonalou rodinu, tedy alespoň na první pohled. S manželem Danielem (Mattias Ramos) vychovává syna Eliota a brzy se jim narodí další dítě. Jenže pak se v jednom okamžiku všechno změní a Sara zůstane sama. Ve vysokém stupni těhotenství a se synem po boku hledá východisko.

Pomoc přijde, ovšem od někoho, od koho by ji nikdy nečekala. V jejím životě se znovu objeví její starší sestra Linda (Charlotta Björck), kterou mnoho let neviděla. Tato bezradná nedospělá i dospělá žena s velkým nevyzpytatelným psem, jí nabídne, že se k ní nastěhuje a se vším jí pomůže. Nastává čas odpuštění i sblížení.

ČTĚTE TAKÉ: ZÁPASNÍK SSIREUM MÍSTO RUČNÍKU MÁLEM HODIL DO RINGU SVŮJ TALENT. NA NETFLIX MÍŘÍ SERIÁL PRO MILOVNÍKY SPORTU I KOREJSKÉ TVORBY

Švédský snímek o délce 90 minut, jenž je hořkosladký, vtipný i hřejivý, natočila režisérka Lisa Aschan podle scénáře scenáristky Marie Østerbye. Sařinu tchyni ztvárnila zkušená herečka Ia Langhammer, která byla za tento snímek spolu se Sannou Sundqvist nominována na Guldbagge Awards.

Na otázku, proč se pro tento film rozhodla, Aschan odpověděla: „Když jsem dostala scénář, byla mi hlavní hrdinka velmi blízká. Takže to šlo hned. A nedokázala jsem říct ne. Sara byla tak silná a jedinečná. Miluji rodinné vztahy. Je tak příjemné z takového námětu vytvořit komediální drama. Stává se, že v určitou chvíli něco působí dramaticky, ale když si to převyprávíte, uvědomíte si, jak je to vtipné a ujeté.“

Švédské komediální drama Díky a promiň bude na Netflixu dostupné 26. prosince. I s českým dabingem.

Zdroj: Moviezine, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.