Francouzská akční jízda a rozhodně nic pro slabé povahy. U diváků boduje nový seriál Netflixu a nemohou se od něj odlepit

Foto: Laurent Le Crabe / Netflix

Režisér Olivier Marchal má na svědomí drsné kriminální drama Mír v Marseille (Blood Coast), které dorazilo minulý týden na Netflix a okamžitě si získalo přízeň mnoha diváků. Fanoušci akčního žánru si zde přijdou na své.

Olivier Marchal je rozhodně zajímavou osobností v režisérském světě. Už během studií toužil být policistou, což se mu v roce 1980 splnilo. Jenže během působení ve Versailles začal snít o herecké kariéře, a tak prostřednictvím kurzů začal studovat herectví. Přestože si zahrál v několika různých projektech, září spíše jako režisér. Do své tvorby přenáší své policejní zkušenosti, což jde rozhodně ze seriálu jako jsou třeba Komisař Moulin, Policajti a Zvláštní jednotka poznat.

Své režisérské umění a policejní zkušenosti opět předvádí v kriminálním dramatu Mír v Marseille., který je od 6. prosince 2023 k vidění na Netflixu. Hlavní postavou v seriálu je policejní kapitán a jeho obávaný tým, kteří se doslova dřou z kůže, aby zatkli nejhoršího zločince v Marseille a zabránili mu tak v krvavé lázni.

Během výkonu své práce se policisté pohybují na hraně zákona, přičemž jim není cizí rozdávat rány a vyhrožovat zločincům. Marseille je město, které skrývá nepříjemná překvapení pro ty, jež ho neumějí zkrotit. A říká se to o něm i ve skutečnosti. Údajně je jedním z měst s největší kriminalitou ve Francii.

ČTĚTE TAKÉ: AKČNÍ BIJÁK 60 MINUT SE ŘÍTÍ NA NETFLIX. UPOUTÁVKA LÁKÁ NA POŘÁDNÉ BITKY, KDE SE RANAMI ROZHODNĚ NEŠETŘÍ

Na Netflixu se Mír v Marseille dostal do TOP 10 nejsledovanějších seriálů. U nás se drží aktuálně na čtvrté příčce a stejně je na tom i v globálním průměru. Dobře je na tom i s hodnocením diváků. Na hodnoticí platformě Rotten Tomatoes mu uštědřili pěkných 73 %, na ČSFD má pak 71 %.

„Nikdy to není nuda. Už je to dlouho, co jsem viděl dobrý seriál a viděl všechny díly za jeden den. Je to dobrý příběh a jsou v něm velmi dobří herci,“ píše jeden z uživatelů zahraniční stránky a jiný divák na ČSFD se s ním celkem shoduje: „Líbilo se mi, že seriál neztrácí čas zbytečnými vedlejšími postavami, sledujeme buď policii nebo gangstery, takže nuda určitě nehrozí a oceňuji, že tu není žádná zbytečná vata navíc.“

„Tohle byla opravdu francouzská jízda. Šest dílů a absolutně žádná vata. Malý policejní oddíl, který používá praktiky na hraně zákona a jen díky tomu může mít nějaké výsledky. A jde po nich „vnitřní“, kterým jde jen o správné postupy, a to i za cenu, že mafie pojede dál ve svých kolejích. Napětí, vyhrocené akce i psychická rozpoložení jednotlivých postav. V tomto duchu mohlo být těch dílů daleko víc. Tak doufám, že přijde další série,“ hodnotí další. „Kvalita a tvrdá liga seriálů, nic pro slabé povahy. Krutá realita,“ píše další z uživatelů ČSFD.

TAKÉ JSME PSALI: VYTŘÍBENÝ HUMOR A PŮSOBIVÉ AKČNÍ SCÉNY: NETFLIX VYDAL TRAILER K SERIÁLU S OSCAROVOU MICHELLE YEOH A TVRDÝ BOJ O NADVLÁDU TRIÁDY MŮŽE ZAČÍT

Mír v Marseille (Blood Coast). Muži se zbraněmi schovávající se za autem.
Foto: Laurent Le Crabe / Netflix

Zdroje: Netflix, ČSFD, Rotten Tomatoes, FlixPatrol

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.