Nevyhovíme všem, říkají o 5. řadě Stranger Things tvůrci seriálu a prozradili, kde hledat indicie

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Letošní stávky scenáristů a herců neblaze ovlivnily i produkci poslední řady megahitu Stranger Things. Jelikož se začátek natáčení plánuje až na leden, nelze předpokládat, že by Netflix stihl pátou řadu uvést do konce příštího roku. Tvůrci seriálu Matt a Ross Dufferovi ale prozradili, kde hledat indicii o očekávaném závěru.

Netrpělivě vyhlížené konce seriálů bývají ošemetné. Našli bychom mnoho kousků, které si svým závěrem nakonec pošramotily dobrou pověst. Vzpomeňte si například na poprask okolo poslední řady Hry o trůny.

Matt situaci s vytouženým závěrem přirovnal k fotbalovému zápasu. „Těch devět hodin, které předcházejí konci, může být úžasných. Ale pokud těsně před finišem klopýtnete, lidé vám to nikdy neodpustí a zapomenou na předchozí extázi,“ vysvětlil.

Za vysokou mírou neúspěšnosti závěrů, která se dle bratrů pohybuje na hranici 80 %, může skutečnost, že se tvůrci pokoušejí vyhovět všem. Fanoušci různých věkových kategorií mají své vlastní představy o tom, jak chtějí, aby jejich oblíbenec dopadl.

Protože je ale nemožné zavděčit se všem, Matt a Ross se nesnaží vyhovět fanouškům a neberou v potaz sociální sítě, kde se to hemží nejrůznějšími názory. Jak říkají, nakonec prostě musíte natočit to, co považujete za správné, a doufat, že se to povede.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Stranger Things se chýlí ke konci, ale Netflix za něj našel náhradu. Wednesday už nevěří, ale má seriál ve stejném stylu i časovém období

Millie Bobby Brown jako Eleven v seriálu Stranger Things.
Foto: Netflix

Bratři uvádějí, že přestože divákům dopřejí ukončení příběhu hlavních postav, neznamená to, že se nadobro s městečkem Hawkins a světem Upside Down rozloučí. Očekávat tak lze nejrůznější spin-offy, jako je divadelní hra Stranger Things: The First Shadow, která se své předpremiéry dočkala minulý měsíc.

Když se o představení bratrské duo doslechlo poprvé, předpokládalo, že z první řady seriálu hodlá divadelní režisér Stephen Daldry udělat muzikál. Pak jim ale Daldry vysvětlil, že chce zpracovat úplně nový příběh. „Samotný nápad přišel vlastně velmi rychle. Myslím, že tak do jednoho dne,“ uvedl Matt a doplnil, že má hra působit jako jedna megaepizoda, která se odehrává na jevišti.

Děj se odehrává před událostmi seriálu, v 50. letech minulého století. Do Hawkinsu přijíždí mladý Henry Creel, chlapec, který se později stává Vecnou. Ve hře se fanoušci rovněž setkají s mladšími verzemi postav, jako jsou Joyce, Hopper a Bob Newby. Objevuje se v ní i nová postava Patty Newby, milostná partnerka začínajícího interdimenzionálního psychopata Henryho.

PSALI JSME TAKÉ: Legenda hororů touží po návratu do poslední řady Stranger Things. Umí si představit souboj se synem a hlavním padouchem

Záměrem postavy Patty je vnést do Henryho života špetku lidskosti. Ukázat, jakou a jestli vůbec někdy nějakou měl, než se z něj stal „Darth Vader“. „A pak je tam i kousek, který začíná naznačovat, kam směřujeme v závěrečné řadě seriálu,“ prozradil Ross.

Zdroje: The Guardian, Winter is Coming

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.