Legenda hororů touží po návratu do poslední řady Stranger Things. Umí si představit souboj se synem a hlavním padouchem

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Vlajková loď Netflixu se chystá na svou závěrečnou řadu. Aby však byl příběh hlavního padoucha Stranger Things uspokojivě a legendárně zakončen, seriál potřebuje, aby se do hry vrátila hororová ikona ze čtvrté řady.

Po oznámení obsazení Roberta Englunda mnozí předpokládali, že bude největším padouchem seriálu Stranger Things. Přestože tvůrci tento zajímavý tah neučinili a namísto toho pomocí čtyřky vyšlo najevo, že je záporákem Vecna, postava hororové ikony sehrála důležitou roli. Victor Creel, jehož odsoudili za vraždu své rodiny, je otcem Henryho Creela, jenž se stal později obávaným Vecnou.

Během Terror Conu v Marlborough herec projevil zájem zopakovat si roli Victora v poslední řadě Stranger Things. Hororová ikona mimo jiné naznačila, že by ho Vecna mohl zabít.

„Ve čtvrté řadě je sekvence s Natalií, která prochází jakousi snovou krajinou z Noční můry v Elm Street. Slyšel jsem hlas Vecny, mého chlapce, jak říká: ‚Ach, starý Victor. Vzpomínám si na něj. Možná bych ho měl navštívit,‘ takže v pětce mají možnost mě buď zabít na obrazovce, nebo divákům prostě říct, že mě Vecna zabil. Je tam spousta věcí, které se musí uzavřít a pro mě by to byla zábava,“ nechal se slyšet.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Tvůrci Stranger Things před 5. řadou vydali záhadné upoutávky. Fanoušci se obávají smrti oblíbené postavy

Jamie Campbell Bower jako Vecna v seriálovém hitu Stranger Things.
Foto: Netflix

Jak Englund naznačil, prohlášení Vecny prozrazuje jeho záměr někdy v budoucnu Victora navštívit. Vzhledem k tomu, že po čtvrté řadě nikdo neví, kde se monstrum právě nachází, je možné, že před závěrečnou konfrontací s hlavními hrdiny seriálu poctí návštěvou právě svého otce.

Příběh Victora a Henryho Creelových není uzavřený, díky čemuž mají tvůrci prostor ho v poslední řadě řádně ukončit. Victor nechtěně zmařil Henryho masakr tím, že zapnul rádio, pomocí kterého se ukotvil v realitě a zachránil si tak život. Navíc to byl právě on, kdo, aniž by si to uvědomoval, poskytl týmu vodítko, jak se pomocí hudby vymanit z Vecnova ovládnutí.

Protože je Vecna pomstychtivý, je obtížné určit, co by v případě návštěvy Victora udělal. Možná by se mu před jeho zabitím vysmál a prozradil svůj lstivý plán. Jelikož jeho cíle ještě nebyly odhaleny, Victorova smrt by mohla připravit půdu pro mnohem nebezpečnějšího Vecnu. Pro diváky by byla konfrontace mezi otcem a synem zajímavým momentem, protože Victor netuší, že je jeho syn naživu.

PSALI JSME TAKÉ: Prequel Stranger Things už se blíží. Tvůrci ukázali, kdo si zahraje Joyce a Hoppera za mlada

Foto: Netflix

Kromě toho, že by diváci návrat hororové legendy s nadšením uvítali, divoce diskutují nad postavami, které Vecna s největší pravděpodobností ovládá. Ve hře je výchovná poradkyně neboli paní Kelly, a dokonce správce Hatch. Když ho Robin a Nancy žádají, aby mohly navštívit Victora v Pennhurst Asylum bez jeho přítomnosti, svérázně jim to dovolí, protože stejně musí jít něco naléhavého zkontrolovat.

Krátce předtím, než Robin a Nancy vyváznou z návštěvy Victora, je ukázána Max při emotivní chvilce s matkou, která se následně proměnila ve Vecnu. Diváci poukazují na to, že scény pravděpodobně nebyly ve chronologickém pořadí ukázány správně. Je možné, že když Hatch mluvil o neodkladné záležitosti, byl to ve skutečnosti Vecna vydávající se za Max.

Zdroje: Metro, Screen Rant, Bloody Disgusting

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.