Stranger Things se chýlí ke konci, ale Netflix za něj našel náhradu. Wednesday už nevěří, ale má seriál ve stejném stylu i časovém období

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Úspěšný megahit Stranger Things se sice chýlí ke konci, ale před vyvrcholením celého příběhu se tvůrci rozhodli dopřát fanouškům podívanou, která by mohla být klíčem k poslední řadě. Kromě toho to vypadá, že Netflix vyměnil náhradu za svou vlajkovou loď.

Než nám Matt a Ross Dufferovi dopřejí konec seriálu Stranger Things, vrátíme se na samý začátek příběhu a odhalíme, jak to vlastně celé bylo. Na divadelní prkna vstupuje hra Stranger Things: The First Shadow, která bude 14. prosince uvedena v divadle Phoenix. V rámci předpremiéry si návštěvníci londýnského West Endu mohli užít představení už 17. listopadu.

Prequel se bude odehrávat v roce 1959, tedy předtím, než se svět obrátil vzhůru nohama. Ve zdánlivě obyčejném městečku Hawkins je vše, jak má být. Hopperovo auto nestartuje, Bobova sestra nebere jeho rozhlasový pořad vážně a Joyce chce co nejdříve vypadnout. Když na místo dorazí nový student Henry Creel se svou rodinou, zjišťuje, že nový začátek není tak snadný a stíny minulosti mají velmi dlouhý dosah.

Na tvorbě napínavého dobrodružství, které může být klíčem k tomu, co bude v poslední řadě následovat, se samozřejmě podíleli bratři Dufferovi. Pro Tudum pánové uvedli, že rozšíření světa Stranger Things mimo seriál vnímají jako vzrušující zkušenost. „Přenést tento nový příběh Stranger Things na jeviště a před živé publikum je pro nás nesmírně vzrušující. Jsme rádi, že město s tak bohatou divadelní kulturou, jako je Londýn, bude hostit světovou premiéru našeho nového příběhu. Nemůžeme se dočkat, až se o něj s vámi podělíme.“

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: TVŮRCI STRANGER THINGS V DEN VÝROČÍ SERIÁLU ZVEŘEJNILI DALŠÍ UPOUTÁVKU K POSLEDNÍ 5. ŘADĚ

Přestože Netflix za dobu trvání éry Stranger Things nabídl řadu kvalitních seriálů, žádný z nich nedosáhl takové popularity a nevzbuzoval v uživatelích dlouhotrvající zájem. Konec tohoto fenoménu tak může pro streamovacího giganta znamenat problém. Naštěstí se zdá, že Netflix už vyřešil hrozící odliv předplatitelů, jelikož dal zelenou pokračování úspěšné hororové série Ulice strachu.

Před oznámením pokračování Ulice strachu Netflix původně naznačoval, že se po skončení Stranger Things zaměří především na WEDNESDAY Tima Burtona. Vzhledem ke společné hororové atmosféře a mladému obsazení to dávalo docela smysl, ale Ulice strachu je ve skutečnosti mnohem vhodnějším nástupcem. Nejenže se potencionálně odehrává ve stejném časovém období, ale svým retro stylem má ke Stranger Things blíže než WEDNESDAY.

PSALI JSME TAKÉ: 20 NEJDRAŽŠÍCH SERIÁLŮ NETFLIXU: SAMÉ OBLÍBENÉ HITY, KDE SE INVESTICE OPRAVDU VYPLATILA. U 6. ALE MŮŽEME POLEMIZOVAT

Scott Stuber, předseda Netflixu, v rozhovoru pro Collider potvrdil, že se na pokračování Ulice strachu už pracuje. Jelikož literární série Fear Street amerického spisovatele R.L. Stineho čítá přes 50 knih, mají tvůrci zdrojového materiálu požehnaně. Podle všeho si vybrali jednu knížku, ke které se bude psát scénář.

Jelikož se Netflix bude snažit z Ulice strachu udělat nástupce Stranger Things, je otázkou, zda zůstane pouze u filmu anebo se dočkáme i seriálu.


Zdroje: Tudum, Collider, Screen Rant

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.