Kolem Wednesday je opět rušno. Tvůrci si pro diváky připravil několik velkých změn a lákají na nové postavy

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Vzhledem k ukončeným stávkám tvůrci hitu Wednesday začali konečně opět pracovat na scénáři. Natáčet se má až na jaře, a tak je zřejmé, že se pokračování jen tak nedočkáme. Na povrch nicméně začínají pomalu vyplouvat informace spojené s druhou řadou.

Není to tak dlouho, co bylo oznámeno, že Jenna Ortega se ve druhé řadě temného fantasy hitu Wednesday nejenom opět zhostí ztvárnění Wednesday Addamsové, ale zasedne i do producentského křesla. Protože se herečce nelíbil milostný trojúhelník, který byl nastíněn v první řadě, dvojka se bez něj obejde. Namísto toho bude pokračování hororovější a plné nových postav.

Je otázkou, zda svého rozhodnutí nebude Ortega v budoucnu litovat, protože si diváci milostný trojúhelník oblíbili a není žádným tajemstvím, že díly, které se mu věnují, patří mezi nejsledovanější.

Kromě toho nás čeká ještě jedna podstatná změna. Pokud zapátráte v paměti, vzpomenete si, že byla Wednesday z Akademie Nevermore vyloučena a ředitelka Larissa Weemsová zemřela, což bude mít za následek uzavření školy nejméně na jeden semestr. To znamená, že se druhá řada s největší pravděpodobností nebude alespoň ze začátku odehrávat ve vzdělávacím ústavu.

Místem dění by se mělo po nějakou dobu stát sídlo Addamsovy rodiny v New Jersey. I když to rozhodně bude zajímavé zpestření, diváci si už seriál bez oblíbené školy nedovedou představit.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Stranger Things se chýlí ke konci, ale Netflix za něj našel náhradu. Wednesday už nevěří, ale má seriál ve stejném stylu i časovém období

Jenna Ortega jako Wednesday.
Foto: Vlad Cioplea/Netflix

První řada měla tendenci obsahovat odkazy na slavného spisovatele, jenž je považován za zakladatele detektivního a hororového žánru. Navíc se Edgar Allan Poe vepsal do historie příběhu jako nejslavnější absolvent Nevermore. Jestliže se druhá řada seriálu Wednesday odkloní od akademie, nedává smysl, aby se v ní objevovaly další odkazy na Poea. Protože se však jedná o jeden z nejzajímavějších prvků seriálu, jsou ve hře další slavní autoři orientující se v gotickém žánru.

Wednesday je milovnicí uznávané autorky Frankensteina Mary Shelleyové. Protože už má v seriálu své místo, byla by z ní skvělá náhrada za Poea.

V současné době probíhá casting tří nových postav, kterými jsou Karloff, Wolfgang a Annie.

  • Karloff je mladý a atletický teenager, který musí nosit protézy. Ačkoli souvislost s původní Addamsovou rodinou zůstává nejistá, objevují se spekulace, které poukazují na potenciální vazbu s Frankensteinem. Boris Karloff byl kultovní herec spojován právě s touto postavou.
  • Wolgang je po Karloffovi dalším dospívajícím mužem, jenž se vyznačuje šarmem a vysokým sebevědomím. Vzhledem k tomu, že se příbuzný Addamsových strýček Wolfgang objevil v animované epizodě z roku 1992, mohl by být mladík jeho synem.
  • Poslední doposud známou novou postavou je Annie, mladá dívka ve věku 12 až 14 let. Do příběhu by měla vnést novou dynamiku, protože je na svůj věk velice inteligentní. Zatím není známa její vazba na historii Addamsovy rodiny.

PSALI JSME TAKÉ: 10 skvělých fantasy seriálů, které můžete sledovat na Netflixu v češtině: Od Wednesday až po Zámek a klíč

Většina herců z první řady se v pokračování objeví. Zatím to vypadá, že ředitelka akademie záhadným způsobem oživena nebude, takže se zřejmě s Gwendoline Christie nadobro rozloučíme. Percy Hynes White se nevrátí, aby si zopakoval svou roli Xaviera Thorpa. Neví se, jestli tato postava bude přeobsazena, ale většina zpráv naznačuje, že s ní tvůrci v pokračování počítají.


Zdroje: Screen Rant, What‘s on Netflix, The Economic Times

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.