Herec ze seriálu Wednesday se po pěti měsících konečně vyjádřil k obvinění ze sexuálního násilí. Jeho rodině prý chodí výhrůžky smrtí

Barbora Kučerová
Foto: Netflix

Hvězda Netflixu Percy Hynes White, jenž je známý díky roli v seriálovém hitu Wednesday, prolomil mlčení ohledně obvinění ze sexuálního napadení několika žen. Po téměř pěti měsících herec zveřejnil vyjádření na svém Instagramu.

První obvinění zveřejnila letos v lednu uživatelka Twitteru pod přezdívkou @nyxslover. Whitea údajně znala v době jeho studií na střední škole v Torontu. K incidentům, které popisuje, mělo dojít, když mu bylo mezi 17 a 20 lety. Ve vláknu na sociální síti tvrdí, že White se svými přáteli pořádali večírky, kam „výslovně zvali ženy, které považovali za sexy, aby je mohli opít, zfetovat a mít s nimi sex“. Dívka také tvrdí, že herec vyvíjel na dívky nátlak a na internetu sdílel explicitní fotografie proti jejich vůli.

PSALI JSME: Hvězda seriálu Wednesday čelí obvinění ze sexuálního obtěžování a rasismu. Fanoušci volají po změně

Krátce po incidentu si mladý umělec deaktivoval sociální sítě. Nyní se po pěti měsících rozhodl prolomit své mlčení. V příspěvku, který zveřejnil do příběhu na Instagramu, označil tvrzení za „dezinformační kampaň na internetu“, kterou údajně začal „někdo, koho v životě nepotkal“.

Sdělil také, že na veřejnost unikly osobní informace jeho rodiny a přátel, kterým chodí výhrůžky smrtí. Pokračoval tím, že uživatelé Twitteru šířili „fotografie, na nichž byl ještě nezletilý“ a „negativní příklady, v nichž ztvárňoval postavu jako herec“.

„Moji kamarádku Jane vylíčili jako oběť a její pokusy uvést vše na pravou míru ignorovali,“ dodal s tím, že mu přítelkyně dala povolení v příspěvku zmínit její jméno. „Všechno jsou to jen fámy. Nesmířím se s tím, že mě vykreslují jako bigotního člověka, jenž ohrožuje své okolí. Jsou to nepodložená a škodlivá tvrzení, která vytváří nedůvěru vůči opravdovým obětem. Je znepokojivé, kolik lidí tato dezinformace rozrušila,“ uzavřel. Příspěvek poté zakončil prosbou, aby nikdo neobtěžoval jeho rodinu, přátele a kolegy.

Zdroje: Variety, Los Angeles Times, Buzzfeed

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.