Natáčení další řády seriálového hitu je v plném proudu. Srdcerváči přivítají novou postavu, s jinou se rozloučí

Michaela Pašková
Foto: Teddy Cavendish/Netflix

Srdcerváči (Heartstopper), jeden z nejpopulárnějších seriálů pro mladé, se vrací s třetí řadou. Tvůrci se konečně dali do natáčení pokračování, a tak se diváci opět můžou těšit na strhující scény a zároveň příchod nové postavy. Vypadá to, že v pokračování Charlie a Nick konečně vyřeší vše, co mezi nimi zůstalo nevyřčeno.

V srpnu se na Netflixu objevila druhá řada romantického seriálu Srdcerváči. Pokračování stačilo pouhých 24 hodin k tomu, aby pořádně zatočilo se sledovaností a ovládlo TOP 10. Z předních příček se zamilovanému páru, který tvoří Charlie (Joe Locke) a Nick (Kit Connor), podařilo odsunout Zaklínače a Advokáta.

Závěr druhé řady se až na pár změn nesl v duchu původní komiksové předlohy, kterou napsala a ilustrovala Alice Oseman, jež je zároveň tvůrkyní a scenáristkou seriálu. „V komiksech je několik momentů, kdy si Charlie myslí, že řekne miluji tě. Pak se ale rozhodne, že to neudělá. Dějový zvrat na konci dvojky je něčím, co není v komiksech,“ řekla autorka v rozhovoru pro Tudum.

Jestli vás finále druhé řady, ve kterém Nick vyznal své city, ale Charlie váhal s odesláním zprávy s vyznáním, přimělo sedět s očima dokořán, pravděpodobně se nemůžete dočkat informací o nadcházejí trojce.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Knižní doporučení: Co si na podzim přečíst, když máte rádi seriál Srdcerváči? Post-apokalyptickou romanci nebo román české autorky

Na třetí řadě odstartovaly práce začátkem října a pokud půjde vše podle plánu, natáčení skončí 20. prosince. Už nyní víme, že první epizoda trojky ponese pojmenování Láska. Doposud všechny díly režíroval Euros Lynn, ale to se v pokračování změní. Do jeho křesla usedne Andy Newbery, jenž dříve pracoval na seriálech jako jsou The Light in the Hall a Vraždy v Shetlandech.

Alice Oseman na Instagramu oznámila, že se můžeme těšit na příchod nové postavy známé z předlohy. Ztvárnění Michaela Holdena se ujme herec Darragh Hand. Michael je rovněž protagonistou novely s názvem Soliaire, kterou napsala stejná autorka. Je svérázným, excentrickým optimistou, jehož charakteristickým rysem jsou výrazné brýle a neposedné vlasy. Jedno oko má modré a druhé zelené. V románech je přítelem Charlieho starší sestry Tori (Jenny Walser).

PSALI JSME TAKÉ: Na Netflix míří švédský film pro mladé, který zabodoval na festivalu ve Zlíně. Je vyznáním lásky 14letému teenagerovi, říká režisér

„Byla jsem nervózní a nadšená, když jsem začala hledat našeho Michaela. Byla výzva najít někoho, kdo by ho podle mě skutečně ztělesňoval,“ uvedla autorka ve svém příspěvku a dodala, že se Darragh Hand a Jenny Walser perfektně doplňují.

S příchodem nové postavy bylo oznámeno, že Bena (Sebastian Croft) v pokračování neuvidíme. Oseman nicméně nechce prozrazovat, co se stane, protože ne všichni četli předlohu a ona tyto diváky zkrátka nechce připravit o moment překvapení.

Dle slov autorky závěr dvojky připravil půdu pro třetí řadu. „Víme, že Charlie Nicka miluje, a myslím, že víme, že Nick také miluje Charlieho. Jde jen o to, kdy a jak si to řeknou,“ uzavřela. Zatím ale není známo, kdy můžeme třetí řadu očekávat.

Zdroje: Tudum, What´s on Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.