Na Netflix míří švédský film pro mladé, který zabodoval na festivalu ve Zlíně. Je vyznáním lásky 14letému teenagerovi, říká režisér

Eva Lenská
Foto: SF Studios/Erik Persson

Na Netflix míří švédský snímek pro mladé, který dostal Zvláštní cenu poroty a cenu Zlaté jablko na letošním Mezinárodním festivalu filmů pro děti a mládež ve Zlíně. Film s názvem Forever je o lásce, přátelství, fotbalu a splněných snech. Určitě potěší nejen teenagery, ale i dospělé.

Čtrnáctileté holky Mila (Flutra Cela) a Kia (Judith Sigfridsson) jsou odjakživa nejlepší kámošky. Kromě toho jsou ale i spoluhráčky v dívčím fotbalovém klubu. Když dostanou novou trenérku Lollo (Agnes Lindström Bolmgren), která je pořádně ostrá a náročná, začnou se pomalu jedna druhé vzdalovat.

Mila, která žije jen s matkou, doufá, že se stane profesionální fotbalistkou a její sen se tak trochu splní, když si zahraje na Gothia Cupu, největším světovém mládežnickém fotbalovém poháru. Konečně cítí, že má šanci uspět, ale stojí za to obětovat přátelství? Kia, která žije v zajištěné a harmonické rodině, si naproti tomu začíná uvědomovat, že na světě jsou i jiné věci než sport. Zůstanou kamarádkami, nebo osud nakonec zavleče každou úplně jinam?

ČTĚTE TAKÉ: 5 skvělých minisérií, které najdete na Netflixu: Trampoty mladé samoživitelky nebo akčňák, který odrovnal i české diváky

Foto: SF Studios/Erik Persson

Sportovní film pro mladé natočil švédský režisér Anders Hazelius, jenž uvedl, že ho chtěl natočit už sedm let. „Vychází přímo ze srdce a je vyznáním lásky čtrnáctiletému teenagerovi s velkými sny,“ řekl. Poté dodal, že jde o napínavý, srdcervoucí a krásný příběh o výzvách a obětech, které člověk musí podstoupit, aby mohl jít za svými sny.

Producent Stefan H. Lindén ocenil práci celého štábu i scenáristky Jessiky Jankert a zadoufal, že se příběh, se kterým se může ztotožnit každý, dotkne diváků a zároveň bude tím nejkrásnějším fotbalovým filmem, jaký kdy ve Švédsku vznikl.

Sportovní snímek Forever bude mít na Netflixu premiéru už 10. listopadu.

Zdroj: Variety, SF Studios, Film festival Zlín

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.