Smrtící plyn zabil 15 tisíc lidí za noc, mrtvá těla ráno brázdila ulice. Netflixu v novém seriálu podle skutečnosti ukazuje velkou tragédii

Foto: Netflix

Na Netflix o víkendu dorazil indický dramatický seriál Železničáři: Neznámý příběh Bhópálské tragédie roku 1984 (The Railway Men) natočený podle skutečné události, při které došlo k úniku jedovatého plynu do ovzduší, a zemřely tisíce nevinných lidí.

Indická mini série Železničáři: Neznámý příběh Bhópálské tragédie roku 1984 je klasickým příkladem toho, jak vláda selhala během pomoci lidem v Bhópálu. Tragédie, které by se dalo předejít, kdyby byly podniknuty patřičné kroky, aby se nepostavila továrna na karbid v Bhópálu uprostřed obydlené čtvrti, byla osudnou 15 tisícům lidí.

Seriál ukazuje, jak skupina železničních zaměstnanců spolu s železničním zlodějíčkem zachránila během noci bhópálské plynové tragédie mnoho životů a riskovala při tom vlastní. Lidé v Bhópálu umírali během několika minut na silnicích i v okolí svých domovů, když z továrny Union Carbide uniklo čtyřicet tun methylisokyanátu.

Více jsme o mini sérii psali již zde.

ČTĚTE TAKÉ: NETFLIX ODHALIL HOROROVOU PODÍVANOU ODEHRÁVAJÍCÍ SE ZA JAPONSKÉ KOLONIÁLNÍ NADVLÁDY. JE PLNÁ PŘÍŠER, NEBEZPEČÍ I AKCE

Mini série, kterou produkoval Yash Raj Films, ukazuje tragédii odehrávající se během děsivé noci tím nejcitlivějším možným způsobem. Ačkoliv se rozhodně nevyrovná dalšímu seriálu podle skutečné události, kterým je Černobyl, diváci jsou s ní spokojení.

Na ČSFD získal seriál aktuálně pěkných 79 % a mnoho čtyř a pěti hvězdičkových hodnocení. Aktuálně je celosvětově na sedmém místě v žebříčku TOP 10 nejsledovanějších seriálů na Netflixu.

ČTĚTE TAKÉ: VELKÉ PŘEKVAPENÍ OD NETFLIXU: ČEŠTÍ DIVÁCI SE PŘI SLEDOVÁNÍ KRVAVÉHO AKČŇÁKU MODROOKÝ SAMURAJ TETELÍ BLAHEM

Zdroje: Netflix, ČSFD, FlixPatrol

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.