Netflix odhalil hororovou podívanou odehrávající se za japonské koloniální nadvlády. Je plná příšer, nebezpečí i akce

Eva Lenská
Foto: Lim Hyo Sun/Netflix

Netflix pro nás chystá další jihokorejskou lahůdku, která se může pochlubit skvělým obsazením i hororovým námětem. Seriál Příšera ze starého Soulu (Gyeongseong Creature) potěší zejména fanoušky mysteriózních thrillerů, ve kterých jde o život. Třešničkou na dortu je pak obsazení hvězdy Hry na oliheň.

Jang Tae Sang (Park Seo Joon) je bohatý muž, o kterém se říká, že je nejpřitažlivějším mužem v okolí Bukchonu v Gyeongseongu. Je také spolehlivým zdrojem informací o blízkém okolí. Svého postavení dosáhl především díky schopnosti rychle reagovat na situace a bystrému postřehu. Brzy se zaplete se zajímavou ženou jménem Yoon Chae Ok (Han So Hee), což ho dovede k přehodnocení jeho osobních priorit.

ČTĚTE TAKÉ: VELKÉ PŘEKVAPENÍ OD NETFLIXU: ČEŠTÍ DIVÁCI SE PŘI SLEDOVÁNÍ KRVAVÉHO AKČŇÁKU MODROOKÝ SAMURAJ TETELÍ BLAHEM

Yoon Chae Ok je známá jako todugun, tedy osoba, která hledá pohřešované lidi. Jako malá pendlovala se svým otcem mezi Mandžuskem a Šanghají. Její život nebyl snadný a ona se v té době naučila, jak přežít. Osvojila si různé dovednosti jako střelbu, používání nožů a manipulaci se stroji. Její matka se ztratila před deseti lety. Proto přijíždí do Gyeongseongu, aby ji našla. Díky tomu se seznámí s Jang Tae Sangem.

Děj seriálu se odehrává na počátku roku 1945, kdy byla Korea pod japonskou koloniální nadvládou, a soustředí se na zmíněné dva mladé lidi, kteří se setkávají s podivnými bytostmi zrozenými z chamtivosti a poté musí bojovat o přežití ve městě Gyeongseong, dnes známém jako Soul. Ukáže se však, že tam venku číhá ještě něco mnohem nebezpečnějšího.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: NOVÁ ČESKÁ KOMEDIE JE JEŠTĚ V KINECH, ALE UŽ MÍŘÍ NA NETFLIX. PODLE DIVÁKŮ JE NA ČESKO-SLOVENSKÉ POMĚRY NADPRŮMĚRNÁ

Nejlepšího kamaráda hlavního hrdiny ztvárnil Wi Ha Joon, kterého si diváci zamilovali coby policistu Hwang Jun Ha v seriálovém hitu Hra na Oliheň. V této hororové novince si také užije dost akce. Bude pomáhat Tae Sangovi zachraňovat lidi, kteří se ztratili.

Seriál Příšera ze starého Soulu bude rozdělen na dvě části. První část si budeme moci pustit 22. prosince a druhou pak 5. ledna 2024.

Zdroj: Tudum, Asianwiki, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. gtc

    Seriál má výbornou atmosféru a to správné kouzlo korejských hororů. Navíc to, že se odehrává na jaře 1945 mne přivedlo k hlubšímu zájmu o tu část historie. Takže nakonec musím i kritizovat, nevím, koho napadl název seriálu. Gyeongseong je totiž provincie, která leží na úplně opačném konci Koreje než je Soul.