Svět živlů přichází. Velkolepá upoutávka láká na propracovaný fantasy svět posledního Avatara od Netflixu

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Zní to neuvěřitelně, ale v rámci Geeked Week Netflix konečně potvrdil datum premiéry očekávané adaptace nejoblíbenějšího animovaného seriálu dvacátých let. Navíc vydal další hranou upoutávku, ze které se dá s jistotou říci, že fantasy seriál Legenda o Aangovi (Avatar: The Last Airbender) bude opravdu velkolepou podívanou.

Příběh očekávaného seriálu Avatar: Legenda o Aangovi, který bude předělávkou animáku stanice Nickelodeon, se odehrává ve světě, kde jen někteří jedinci mohou ovládat živly ohně, země, vody nebo vzduchu a pouze převtělený Avatar si dokáže podmanit všechny čtyři. Ztvárnění Aanga, posledního Avatara, se ujal nováček Gordon Cormier, který v říjnu oslavil teprve své 14. narozeniny. Jako Katara, poslední vládkyně vody z Jižního vodního kmene, se představí Kiawentiio, a jejího bratra Sokka ztvární Ian Ousley.

Dále tady máme Národ ohně, kde jako Princ Zuko zvaný též Modrý duch oslní diváky Dallas Liu. Největšího padoucha celého příběhu, Pána ohně Ozaie, ztvární Daniel Dae Kim a jeho krvelačnou dceru Azulu, sestru Zuka, herečka Elizabeth Yu. Jako strýc Iroh se představí Paul Sun-Hyung Lee a velitel Zhao, později admirál, herec Ken Leung.

Zveřejněná upoutávka pomalu představuje svět, ve kterém se bude hraná adaptace odehrávat. Kromě jedinečného proslovu, který pronáší Gyatso, vzdušný nomád, jenž Aanga od narození vychovával a trénoval, nezaznívá v upoutávce mnoho dialogů. Poprvé jsou však představeny další postavy, mezi které patří okřídlený lemur Momo, vzdušný bizon Appa, Suki (Maria Zhang) neboli Kyoshi válečnice a mistryně v Tessenjutsu, která v původním animovaném seriálu navázala vztah se Sokkou.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 10 skvělých fantasy seriálů, které můžete sledovat na Netflixu v češtině: Od Wednesday až po Zámek a klíč

Podle upoutávky to vypadá, že se Netflix chce opravdu držet původní předlohy, ale přesto učiní pár změn. Jak už bylo dříve zmíněno, Pán ohně Ozai vystupoval v příběhu jen okrajově a jeho tvář nebyla ukázána až do třetí řady. Azula se v animované verzi objevila až na konci první řady.

Jeden z úvodních záběrů teaseru ukazuje Vzdušné nomády, kteří čelí Národu ohně. Jedná se pravděpodobně o zobrazení genocidy, kterou na nich Národ ohně spáchal, což následně vyústilo v titulování Aanga posledním vládcem větru. Za pomocí flashbacku se Netflix zřejmě rozhodl do děje zahrnout i část příběhu, která byla pouze zmíněna.

Fantasy seriál Avatar: Legenda o Aangovi provází rozsáhlá marketingová kampaň, která postupně nabírá na obrátkách. Až do minulého roku se očekávalo, že Netflix uvede seriál letos, takže pro někoho může být ohlášené datum premiéry zklamáním. Nicméně datum na začátku roku 2024 je perfektní, protože letos probíhaly stávky scenáristů a hereckých hvězd, díky čemuž se mnoho projektů odsunulo anebo nemohly být propagovány tak, jak mohly. Nyní, když jsou obě stávky u konce, může se celé herecké obsazení hrané adaptace zapojit do propagačních aktivit.

PSALI JSME TAKÉ: Tvůrci Stranger Things v den výročí seriálu zveřejnili další upoutávku k poslední 5. řadě

Plakát fantasy seriálu Avatar: Legenda o Aangovi.
Foto: Netflix

V této záležitosti je potřeba ještě zmínit, že v prosinci bude mít na Disney+ premiéru očekávaný seriál Percy Jackson a Olympané. Jelikož je Netflix známý tím, že se nerad dělí o pozornost diváků, dává datum 22. února 2024 opravdu smysl.


Zdroje: trailer hraného seriálu Avatar: Legenda o Aangovi

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.