Netflix láká na neuvěřitelně propracovaný fantasy svět, ale chce se odklonit od předlohy. Národ ohně pořádně potrápí Avatara

Michaela Pašková
Foto: Robert Falconer/Netflix

Po úspěšné hrané verzi One Piece, nejprodávanější mangy vše dob, náš příští rok čeká Avatar: Legenda o Aangovi (Avatar: The Last Airbender), adaptace nejoblíbenějšího animovaného seriálu poloviny dvacátých let. Streamovací gigant rozjel obrovskou marketingovou kampaň, pomocí které nás láká na neuvěřitelně propracovaný fantasy svět.

V roce 2018 Netflix oznámil svůj plán natočit hranou adaptaci animovaného seriálu Avatar: Legenda o Aangovi, za jehož vznikem stojí Michael Dante DiMartino a Bryan Konietzko. Přestože byl produkční proces hraného seriálu ze začátku poněkud bouřlivý, vypadá to, že se ho příští rok přeci jen dočkáme.

Na červnové konferenci TUDUM bylo představeno herecké obsazení hraného seriálu, díky čemuž už víme, že jako Avatar neboli Aang bude zářit Gordon Cormier. Jako Kataru z Jižního vodního kmene, posledního vládce vody z celého kmene, uvidíme Kiawentiio. Jejího bratra, Sokka ztvární Ian Ousley a Prince Zuka zvaného též Modrý duch si zahraje Dallas Liu.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Velkolepé fantasy drama Netvor, v němž mrtví povstanou a živí budou trnout hrůzou, se řítí na Netflix

„Mám pocit, že hraná adaptace oživí všechno, co znáte a máte rádi z původního animovaného seriálu,“ prohlásil tehdy na akci Cormier. Teprve 14letý herec věří, že hraný seriál přivede do tohoto fantasy světa mnoho nových fanoušků, kteří o Avatarovi ještě nikdy neslyšeli. „Osobně jsem fanouškem animovaného seriálu a jsem z toho všeho prostě nadšený.“

Kiawentiio prozradila, že měla možnost podívat se na jednu hotovou scénu s efekty. „Bylo to fakt super a už se nemůžu dočkat, až uvidím celý seriál hotový. Vím, že každý opravdu tvrdě dře na tom, aby byla hraná adaptace co nejlepší,“ řekla a dodala, že za nejlepší považuje pátou epizodu. Zamlouvala se jí už při čtení scénáře, takže se těšila na její natáčení. „Nemůžu se dočkat, až ji uvidíte.“

PSALI JSME TAKÉ: Vývojové peklo živé adaptace legendární mangy Naruto pokračuje. Do hry vstoupila scenáristka Zaklínače

Den, kdy herecké obsazení navštívilo kadeřníka, a například Gordon Cormier se musel vzdát svých hustých vlasů, považuje Ian Ousley za jednu ze svých nejoblíbenějších vzpomínek z natáčení, protože se poprvé proměnili ve své postavy. „Dalším významným momentem pro mě bylo, když jsem poprvé držel svůj boomerang.“

Netflix rozjel obrovskou marketingovou kampaň, v rámci které zveřejnil fotografie postav Národa ohně. Patří mezi ně Pán ohně Ozai (Daniel Dae Kim), Zukův strýc Iroh (Paul Sun-Hyung Lee), Azula (Elizabeth Yu), což je princezna Národa ohně, velitel Zhao (Ken Leung), který byl později povýšen na admirála a princ Zuko (Dallas Liu).

Pokud si ovšem vybavujete původní animovanou verzi, víte, že Pán ohně Ozai vystupoval v příběhu jen okrajově. Jeho tvář dokonce nebyla ukázána až do třetí řady, ale i to mu stačilo, aby se bezesporu stal největším záporákem celého seriálu.

Krvelačná a manipulativní Azula na tom byla skoro podobně jako její otec Ozai, protože se pořádně objevila až na konci první řady, což jí vydláždilo cestu k tomu, aby byla padouchem ve dvojce. Ozai svou dceru vyslal zajmout Iroha a Zuka. Přestože Azula v tichosti toužila srazit svého bratra Zuka na kolena, během lovu narazila na mnohem lepší cíl, Aanga.

ČTĚTE TAKÉ: 20 nejdražších seriálů Netflixu: Samé oblíbené hity, kde se investice opravdu vyplatila. U 6. ale můžeme polemizovat

Díky fotografiím Pána ohně Ozaie a Azuly se zdá, že se Netflix rozhodl odklonit od zdrojového materiálu, což je v tomto případě jenom dobře, protože to tvůrcům poskytne mnohem větší prostor nechat padouchy pořádně řádit.

Dallas Liu, představitel Zuka, odhalil, že Daniel Dae Kim vzbuzoval na place strach, protože všichni cítili, že je skutečným Pánem ohně. Zejména si oblíbil Paula Sun-Hyung Leeho, kterého teď opravdu považuje za svého strýčka Iroha.

Kromě fotografií postav Národa ohně Netflix zveřejnil oficiální synopsi hraného seriálu Avatar: Legenda o Aangovi:

Kdysi žily čtyři národy v harmonii a Avatar, pán všech čtyř živlů, mezi nimi udržoval mír. Vše se ale změnilo poté, co Národ ohně zaútočil a vyhladil Vzdušné nomády. Jednalo se o první krok, který ohniví mágové učinili na cestě k ovládnutí světa. Protože se současná reinkarnace Avatara ještě neobjevila, svět ztratil naději.

Ale jako světlo v temnotě se naděje přece jen objevila. Mladý Aang, Vzdušný nomád a poslední svého druhu, se probudil, aby zaujal své právoplatné místo Avatara. Společně se svými nově nalezenými přáteli, Sokkem a Katarou, sourozenci a členy Jižního vodního kmene, se vydává na fantastickou, akcí nabitou výpravu za záchranou světa a bojem proti hrozivému Pánu ohně Ozaiovi. Nebudou to mít však snadné, protože jim je v patách korunní princ Zuko, který je odhodlaný je zajmout. Aang a sourozenci budou potřebovat pomoc mnoha spojenců, které na své cestě potkají.


Zdroje: Netflixer, Tudum, Screen Rant

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.