Tvůrci Stranger Things v den výročí seriálu zveřejnili další upoutávku k poslední 5. řadě

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Děsíte se konce Stranger Things, který se nezadržitelně blíží? Než poslední díly seriálového hitu bratrů Dufferovových vstoupí na Netflix, vychutnejte si malý dárek.

V loňském roce jsme se dozvěděli, že úvodní epizoda páté řady Stranger Things ponese název The Crawl. Pojmenování samozřejmě dalo vzniknout nejrůznějším fanouškovským teoriím, které se zabývaly tím, co to znamená.

Scénáristé začali na poslední řadě seriálu pracovat v srpnu loňského roku, zhruba měsíc po premiéře 2. dílu čtyřky. Tvůrci seriálu Matt a Ross Dufferovi již dříve Tudum řekli, že pro Netflix vypracovali 25stránkový dokument, který se zabýval Upside Down. „Říkali jsme si: ‘Víme, co se v Upside Down víceméně děje, ale chceme, aby to bylo nepoznatelné. Chceme, aby to bylo tajemné,“ uvedl Matt Duffer a dodal, že po nich představitelé Netflixu chtěli jejich myšlenky sepsat, protože je potřebovali pochopit.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Legenda hororů touží po návratu do poslední řady Stranger Things. Umí si představit souboj se synem a hlavním padouchem

Dle slov tvůrců se můžeme v poslední řadě, jejíž uvedení se vlivem stávek značně opozdilo, těšit na velká odhalení. První stávka WGA skončila v září, díky čemuž scénáristé začali okamžitě znovu pracovat na scénáři. Natáčení však bude moci začít až po skončení probíhající stávky SAG-AFTRA.

Protože 6. listopad je dnem, během kterého zmizel Will Byers, čímž v podstatě započal hororový sci-fi seriál, slaví se každoročně v tento den tzv. Stranger Things Day. Zřejmě nikoho překvapení, že tvůrci na počest tohoto dne vydali dárek v podobě úryvku scénáře, který odhaluje úplně první momenty počátku poslední řady.

Vypadá to, že podobně jako každá řada i ta poslední začne flashbackem. Dle dárku bude během flashbacku dětský hlas zpívat známou píseň. V případě, že tato skladba bude souviset s pojmenováním prvního dílu, což samozřejmě bude, na stole je fanouškovská teorie, podle které by název mohl odkazovat na oblíbenou postavu, Eddieho Munsona. Ve finále čtvrté řady Eddie na kytaru hrál skladbu Master of Puppets od kapely Metallica, takže je možné, že si píseň v pětce zopakuje, ale jako dítě.

PSALI JSME TAKÉ: Tvůrci Stranger Things před 5. řadou vydali záhadné upoutávky. Fanoušci se obávají smrti oblíbené postavy

Možností je opravdu mnoho. Nyní nám nezbývá nic jiného než doufat, že probíhající stávka zdárně dospěje ke svému konci. Obávaný Vecna určitě ještě ze sebe nepředvedl to nejlepší. Jen se to musí natočit.


Zdroje: Tudum, X profil Netflixu, Screen Rant

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.