Scény v seriálu Koruna, které předcházely smrti princezny Diany, byly pro herečku Elizabeth Debicki naprosto nesnesitelné

Eva Lenská
Foto: Netflix

Premiéra první části šesté řady oblíbeného seriálu Koruna (The Crown) se blíží a fanoušci i herci jsou plni očekávání. Stejně tak Elizabeth Debicki, která ztvárnila princeznu Dianu. Jelikož tvůrci zahrnuli do scénáře mnoho událostí, ke kterým došlo před osudnou nehodou v Paříži, herečka prozradila, jak tyto náročné scény zvládala.

Debicki nejprve uvedla, že rekonstrukce některých nejvíce propíraných scén v novodobé historii byla obtížná, a popsala tento úkol jako velmi náročný, šílený a neuvěřitelně invazivní. Právě kvůli těmto scénám byla pod velkým tlakem. Vyžadovaly totiž důkladné emocionální nasazení, které těžce doléhalo na celý štáb a ostatní herce.

Netflix sice vydal oficiální prohlášení, že Dianinu smrt na obrazovce neuvidíme, nicméně bylo třeba přesvědčivě vyobrazit dny předcházející nehodě a rovněž se zaměřit na velkou pozornost tisku, které Diana a její partner Dodi Fayed (Khalid Abdalla) čelili.

ČTĚTE TAKÉ: ÚSPĚŠNÝ SERIÁL PLNÝ KRVEŽÍZNIVÝCH MONSTER SE VRACÍ NA NETFLIX. DRUHÁ ŘADA SLADKÝ DOMOVE BUDE JEŠTĚ BRUTÁLNĚJŠÍ A KREV POTEČE PROUDEM

„Místy mé herectví působilo téměř jako abnormální reakce na to, že vás pronásleduje tolik herců, kteří hrají tisk, protože nemáte kam utéct. Stačí být v takové situaci asi minutu, než si uvědomíte, že je to naprosto nesnesitelné,“ přiznala herečka.

„Nikdo by nikdy neměl zažít, jaké to je, když se snažíte natočit denní scény v Paříži a chcete se dostat z jednoho místa na druhé, ale kolem vás se to jen hemží paparazzi. Cítíte se jako v pasti. Je to opravdu nepříjemný zážitek,“ dodala.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: SVATBY, VÝROČÍ I NĚKOLIK ÚMRTÍ: 7 VELKÝCH HISTORICKÝCH MOMENTŮ, KTERÉ SE OBJEVÍ V 6. ŘADĚ SERIÁLU KORUNA

Foto: Netflix

Debicki opět zdůraznila, že se řídila především vedením tvůrce Petera Morgana. Přesto měla možnost do díla zasáhnout. Ačkoli věděla, že Dianu čekají těžké chvíle, nechtěla vyjádřit jen její utrpení a bolest, ale toužila na začátku seriálu vyvážit tragičnost nehody radostí, štěstím, lehkostí a nefalšovanou zábavou.

„To byla opravdu ta část, u které jsem cítila, že ji mohu svým způsobem ovládat, a na tu jsem se zaměřila. Opravdu jsem to potřebovala. Potřebovala jsem se bavit, tak jsme se bavili, jak jen to šlo. S dětmi a Khalidem i Salimem, který ztvárnil Dodiho otce Mohameda Al-Fayeda,“ vysvětlila.

NAPSALI JSME TAKÉ: STALLONE VÁLCUJE NETFLIX. V DOKUMENTU PROZRADIL, ŽE ROCKY MĚL MÍT PŮVODNĚ ÚPLNÝ JINÝ SCÉNÁŘ. DIVÁCI BY HO ALE NESNÁŠELI

Foto: Daniel Escale/Netflix

Také pochválila Rufuse Kampa a Fflynna Edwardse, kteří si zahráli mladší verze jejích synů Williama a Harryho. Popsala je jako mladé herce, kteří mají schopnost nést vrstvení příběhu jako dospělí. „Když jsem se s těmi chlapci setkala, byla z nich cítit určitá energie, která byla dokonalá. Byly to velmi otevřené a laskavé duše.“

K tomu jen dodejme, že dospělé Dianiny syny ztvárnili Ed McVey a Luther Ford. S těmi se ale seznámíme až ve druhé části, která bude mít premiéru 14. prosince.

Premiéry 1. části 6. řady Koruny, která bude obsahovat 4 epizody, se dočkáme už 16. listopadu.

Zdroj: Hello!, Netflix, Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.