Stallone válcuje Netflix. V dokumentu prozradil, že Rocky měl mít původně úplný jiný scénář. Diváci by ho ale nesnášeli

Eva Lenská
Foto: MGM 1976

Legendární Rocky a Rambo neboli Sylvester Stallone momentálně boduje na Netflixu se svým životopisným dokumentem Sly, který se dostal i do TOP 10 nejsledovanějších snímků. Zajímavé je, že Rocky, díky kterému se Stallone konečně stal hvězdou, měl být původně úplně jiným filmem. A vlastně i postavou.

Sylvester Stallone přiznal, že si nechal poradit od své kamarádky a přepsal původní scénář k filmu Rocky z roku 1976. Po několika úpravách byl rázem na cestě k velkému úspěchu. Jak se to ale seběhlo?

Outsider Rocky Balboa původně neměl být dobráckým druhořadým boxerem, který si vydělává jako vymahač dluhů, ale nesympatickým mlátičem a povalečem, prostě temnou postavou. V rané verzi scénáře byl vykreslen jako hromotluk, protože Stallone se při psaní inspiroval kriminálním snímkem Martina Scorseseho Špinavé ulice z roku 1973.

ČTĚTE TAKÉ: Vydařené česko-slovenské drama z roku 2022 nadchlo diváky a teď míří na Netflix. Předválečná Sodoma Gomora je plná folklóru a fanatismu

Naštěstí udělal jednu velmi záslužnou věc. Dal scénář přečíst své kamarádce, která mu otevřela oči. Při čtení plakala a řekla, že Rockyho nenávidí, protože je krutý a mlátí lidi. Na takovém hrdinovi přece nemůže divákům záležet. Kdo by fandil nesympatickému chlapovi, který ubližuje lidem?

Stallone šel do sebe a scénář přepsal. Rockymu nakonec přisoudil půvabnou, leč nesmělou přítelkyni Adrian (Talia Shire), které ale musel dlouho nadbíhat. Kromě toho mu zajistil i velkou příležitost v boxu, protože šampión Apollo Creed (Carl Weathers), kterému soupeř odřekl dohodnutý zápas, hledal náhradu. Všichni víme, jak to dopadlo a jak slavným se tento legendární snímek stal. A s ním samozřejmě i jeho tvůrce a představitel hlavní role.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hvězda Bridgertonových si postěžovala na Netflix. Během natáčení trpěla a všichni to ignorovali

Rocky dostal tři Oscary a dočkal se pěti pokračování. Stallone, který do té doby dostával jen štěky, byl náhle vystřelen mezi největší hvězdy.

Životopisný dokument Sly trvá 95 minut a na Netflixu je dostupný od 3. listopadu i s českým dabingem. Na ČSFD si vysloužil krásných 76 %.

Zdroj: Deadline, ČSFD, Wikipedie

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.