Úspěšný seriál plný krvežíznivých monster se vrací na Netflix. Druhá řada Sladký domove bude ještě brutálnější a krev poteče proudem

Eva Lenská
Foto: Netflix

Krvežíznivá monstra se vrací na Netflix. Oblíbený jihokorejský hororový seriál Sladký domove! (Sweet Home) potěší svoje fanoušky druhou řadou. Upoutávka na ni je krvavá a drsná. Znovu se setkáme se starými hrdiny i bestiálními zrůdami. A bude to rozhodně parádní a brutální jízda.

První řada seriálu Sladký domove! měla na Netflixu premiéru v roce 2020 a okamžitě si získala mnoho příznivců i mezi lidmi, kteří běžně jihokorejskou tvorbu nesledují. Ihned po skončení lačnili diváci po pokračování a tvůrci ji také slíbili. V současné době se ví, že je natočena druhá i třetí řada a v obou uvidíme hlavního hrdinu Cha Hyun Sua (Song Kang). Fanoušky čeká mnoho krve, napětí i brutality.

V první řadě se samotářský středoškolák a jeho sousedé snažili ze všech sil přežít a zůstat lidmi. Neznámá choroba totiž způsobovala, že se lidé měnili v krvežíznivé zrůdy požírající lidské maso. Bylo to hrozné! Virus byl čirým zlem. Ačkoli už jsme zvyklí na koronavirus, takovou zombie pandemii bychom určitě zažít nechtěli. Obyvatelé zchátralého bytového komplexu však díky ní ukázali své světlé i temné stránky.

ČTĚTE TAKÉ: Drama podle skutečnosti, ve kterém exceluje strhaná a bezzubá Mila Kunis, pořádně zahýbalo sledovaností na Netflixu

A co nás čeká v pokračování? Hlavní hrdinové budou opět čelit zákeřným monstrům. K Song Kangovi, Lee Jin Ukovi, Lee Si Young, Ko Min Si a Park Gyu Young se připojí herci Oh Jung Se, Kim Moo Yul a Jin Young, kteří ztvární různé podoby lidských povah a tužeb, když se ocitnou na křižovatce cest za přežitím. Hrdinové jsou navíc připraveni opustit svou základnu a vydat se do světa. Na baseballovém stadionu začnou společně přežívat lidé z celého světa. Ohrožují je příšery zvenčí a také zrůdné touhy některých z nich.

„Bude to plnohodnotné apokalyptické drama. Zatímco první řada zobrazovala napětí a strach v uzavřeném prostoru jednoho domu, druhá řada se bude odehrávat v otevřeném prostoru a představí se v ní zcela nová skupina postav a monster,“ řekl režisér Lee Eung Bok.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Silné a vydařené česko-slovenské drama nadchlo diváky a teď míří na Netflix. Předválečná Sodoma Gomora je plná folklóru a magického realismu

První řada si na ČSFD vysloužila hodnocení 68 %. Češi ocenili hlavně dobré herecké výkony, skvělý soundtrack, nápaditost a monstra. Zklamal je konec, jenž se jim zdál nedotažený a bez pořádné akce. Nejspíš byl takový, protože tvůrci doufali v pokračování. Na Rotten Tomatoes byli diváci štědřejší. Ti dali jedničce krásných 84 %.

„Jde o velmi příjemný, extrémně krvavý a šílený počin v žánru hororu o monstrech a apokalypse, který nabízí spoustu zvratů a má navíc mnohem hlubší příběh,“ uvedl například jeden z recenzentů. „Zombíci jsou příšerní, ale herci jsou nádherní (dobře, ne všichni). Je to rychlé a plné šťávy z červené řepy,“ zavtipkoval další. Tomuto krváku s monstry evidentně nechybí vtip. Doufejme tedy, že pokračovaní nezklame.

Krvavé 2. řady seriálu Sladký domove! se diváci dočkají 1. prosince.

Zdroje: What’s on Netflix, ČSFD, Netflix, About Netflix, Rotten Tomatoes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.