Drama podle skutečnosti, ve kterém exceluje strhaná a bezzubá Mila Kunis, pořádně zahýbalo sledovaností na Netflixu

Eva Lenská
Foto: DeAPlaneta

Netflix čerstvě uvedl drama Čtyři dobré dny (Four Good Days) z roku 2020. Je natočeno podle skutečného příběhu a zazářily v něm především Mila Kunis a Glenn Close. Skvělé herecké výkony a zajímavé téma o závislosti na drogách upoutalo i české diváky. Snímek se tak okamžitě dostal do TOP 10 nejsledovanějších pořadů na Netflixu.

Jednatřicetiletá Molly (Mila Kunis) úpěnlivě prosí svou matku Deb (Glenn Close), která to s ní už dávno vzdala, o pomoc v boji proti démonům, kteří jí totálně rozvrátili život. Zpočátku odměřená Deb rychle zapomene na vše, co se za těch deset let zklamání, smutku a vzteku naučila, a rozhodne se dát zbídačené dceři ještě jednu šanci. Doufá, že tentokrát se závislosti na heroinu zbaví a konečně povede normální život. Obě pak během Mollyina detoxu bojují o znovunalezení lásky a důvěry, která je kdysi držela pohromadě.

Snímek natočil kolumbijský režisér Rodrigo García podle skutečného příběhu napsaného novinářem, spisovatelem a držitelem Pulitzerovy ceny Eli Saslowem. Skutečnou Molly je vlastně Amanda Wendler, která se nyní věnuje obhajobě závislých a jejich rodin. Její matka Libby Alexander byla zas předobrazem Deb.

ČTĚTE TAKÉ: Hvězda Bridgertonových si postěžovala na Netflix. Během natáčení trpěla a všichni to ignorovali

Film si pro sebe ukradla Mila Kunis, která se konečně dočkala pořádné role. Byla přesvědčivá a zahrnula do toho i vzhled. Krásná herečka a modelka se kvůli roli narkomanky změnila k nepoznání. S obrovskými kruhy pod očima, uhnilými zuby, odrostlými zacuchanými vlasy a skvrnitou pletí vyhlíží naprosto strhaně a uboze. Svou hrdinku však ztvárnila tak famózně, že to diváci museli ocenit.

Na ČSFD si snímek vysloužil poměrně slušné hodnocení 69 %. „Velmi povedený film, kterému skvěle excelovala Mila Kunis. Škoda, že nezískala alespoň jednu nominaci, protože tahle role jí byla ušitá na tělo a věřila jsem jí naprosto všechno,“ prohlásila jedna z divaček.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: To nejlepší, co Netflix vydal během října: Život na naší planetě ohromil diváky po celém světě, filmaře ale potrápil T-rex

Drama může svým způsobem odkázat diváky, které zajímají filmy o závislostech, i na vydařený seriál Netflixu Zabiják bolesti (Painkiller), neboť jeden z recenzentů přímo uvádí: „Předepsat Oxy náctileté holčině, navíc ve vysokých dávkách, je naprostý selhání systému (v USA velice palčivý téma, u nás se naštěstí používá jen zřídka), který vede k závislosti na opiátech, takže herák je následně logickým vyústěním.“

Také Glenn Close odvedla vynikající herecký výkon, nicméně diváky uchvátila Mila. Jediným mínusem je dle recenzentů poněkud slabší závěr. „Jeden z filmů, kde by se hodila trošičku delší stopáž, protože na konci se to zvrtlo docela rychle,“ řekl k tomu jeden z diváků. Přesto jde o velmi silný psychologický kousek, který se drží zásadních bodů původního příběhu a pouze přesunul postavy z Detroitu do Jižní Kalifornie.

Zdroj: ČSFD, Wikipedia, Variety

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.