Muži jsou chovaní jako vzácní hřebci a nuceni oplodňovat ženy, které jim vládnou. Skandální anime na motivy populární mangy míří na Netflix

Eva Lenská
Foto: Netflix

Co byste řekli na takovou japonskou Sex misi v anime hávu? Mužů je málo a ženy vládnou. Z chlapců jsou pouze plemenní hřebečci a role pohlaví jsou zcela obrácené. Populární historická manga Ōoku: The Inner Chambers míří Netflix a dostala název Óoku: Skryté komnaty.

Za vlády třetího šóguna tokugawského šógunátu Iemitsua byl v jedné venkovské vesnici v oblasti Kantó napaden chlapec medvědem, což vyvolalo šíření podivné nemoci později známé jako červené neštovice. Na tuto nemoc nebyl nikdy objeven žádný lék a postihovala pouze mladé chlapce. V důsledku toho klesla mužská populace na zhruba čtvrtinu a společenská struktura Japonska se drasticky změnila.

ČTĚTE TAKÉ: Dva bývalí boxeři likvidují chamtivé lichváře pomocí pěstí: Nový akční thriller plný drsných bitek bude brzy na Netflixu

Chlapci byli vychováváni jako vzácní hřebci a byli nuceni oplodňovat ženy. Často si je pronajímaly chudé rodiny, které nemohly za žádnou cenu sehnat ženicha na noc a když bylo nejhůř, museli prodávat svá těla v nevěstincích. Na druhou stranu ženy nahradily muže coby hlavní pracovní sílu a všechny rodinné podniky se dědily z ženy na ženu. Také šógunství na hradě Edo bylo předáno ženám a v óoku se tak šógunka Jošimune Tokugawa mohla kochat sbírkou třech tisíc krásných mužů.

Manga Ōoku: The Inner Chambers od Fumi Jošinagy je v Japonsku velkým hitem a tak není divu, že se Netflix chopil anime zpracování. Režie se ujal japonský režisér a scénárista Noriyuki Abe a za celým projektem stojí animační studio Deen, které má na svědomí i poslední dvě řady anime Sedm smrtelných hříchů.

Anime Óoku: Skryté komnaty bude mít na Netflixu premiéru 29. června. Diváci se mohou těšit i na český dabing.

Zdroj: What’s on Netflix, myanimelist, Siliconera, IMDb

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.