Netflix natáčí reálnou Hru na oliheň. Soutěžící popisují horor, který zažili během natáčení

Foto: Netflix

V létě jsme vás informovali, že Netflix nabírá účastníky pro televizní reality show inspirovanou svým populárním seriálem – Hra na oliheň (Squid Game). V sázce však neměl život jako v jihokorejském dystopickém dramatu. Avšak účastníci hovoří o tom, že to je doslova horor.

Účastníci z celého světa právě teď hrají opravdovou Hru na oliheň a mohou vyhrát největší výhru v historii reality show – 4,56 milionu dolarů (cca 108 milionů Kč). Vybráno bylo celkem 456 rekrutů starších 21 let.

Hra se natáčí ve Spojeném království a 23. ledna bylo hned 228 soutěžících vyřazeno během hry Red Light Green Light (u nás Cukr, káva, limonáda), která probíhala v hangáru Royal Air Force v anglickém Bedfordu. Ven se okamžitě dostaly informace o tom, při jak strašných podmínkách hra ve skutečnosti probíhala. The Sun tomu 25. ledna věnoval rovnou titulní stránku, kterou otitulkoval: „Squid Game Horror in UK“.

Ve Squid Game: The Challenge, jak zní oficiální název hry, údajně stovky účastníků trpěly zimou pod bodem mrazu a natáčení bylo delší, než mělo být. Na scénu byli opakovaně voláni zdravotníci. Jeden ze soutěžících hru popisuje jako „válečnou zónu“ v mrazivých teplotách.

Netflix následně incident, který se začal šířit různými médii po celém světě, veřejně bagatelizoval. V prohlášení z 25. ledna uvedl, že mu hluboce záleží na zdraví a bezpečnosti hráčů a štábu. Také však připustil, že na natáčení byla velká zima, ale účastníci na to byli podle něj připraveni. „Tvrzení o vážné újmě hráčům jsou jednoduše nepravdivá. Přijali jsme všechna příslušná bezpečnostní opatření, včetně následné péče o soutěžící – a na každou hru dohlíží nezávislý porotce, aby zajistil, že bude spravedlivá pro všechny,“ uvádí dále ve svém prohlášení

Nyní se k soutěži vyjádřili další hráči. Pro Variety uvedli, že se nikdy dobrovolně nepřihlásili k fyzickému utrpení, kterým prošli. Potvrzují také nelítostné chladné počasí, kdy teploty v Bedfordu v den natáčení klesly k nula stupňům Celsia. Hráči přitom byli málo oblečení. Řada soutěžících na natáčení údajně zkolabovala – pravděpodobně kvůli kombinaci chladu a únavy.

„Kdyby nám řekli, že bude taková zima, nikdo by do toho nešel,“ říká soutěžící, kterého Variety uvádí kvůli anonymitě pod falešným jménem John. Soutěžící původně dostali informaci, že se hra bude natáčet dvě hodiny a ve statických polohách, kdy se nesmí hnout, budou přibližně 2 minuty. Ve skutečnosti prý ale natáčení trvalo kolem sedmi hodin (jde o odhad soutěžících, kteří museli před natáčením odevzdat telefony a neměli skutečný pojem o čase). Nehybně pak údajně stáli i 15 až 30 minut.

Foto: Netflix

Další hráčka magazínu tvrdí, že viděla, jak jedna dívka zkolabovala a při pádu se udeřila do hlavy. Až když se zranil jedenáctý člověk, udělala prý produkce, za kterou stojí The Garden a Studio Lambert, teprve pauzu. Jiný hráč zase popisoval těžké bolesti hlavy a malátnost. Také si stěžovali, že během natáčení nebyly povoleny pauzy na toaletu či pití.

Ano, můžeme se na celou věc koukat tak, že si hráči musí uvědomit, že se přihlásili do reality show založené na jednom z nejzlověstnějších a nejkrvavějších dramat o přežití, jaké kdy bylo natočeno. A dlouhé hodiny natáčení jsou spojené s jakoukoliv televizní produkcí. Hráči reality show Survivor by jistě mohli vyprávět. Na druhou stranu, není tohle už opravdu příliš?

Natáčení každopádně stále probíhá a jestli vše dobře dopadne, budeme moci Squid Game: The Challenge sledovat ještě letos.

Zdroje: The Sun, Variety, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.