První ukázka z reálné Hry na oliheň je venku. Soutěžící trpěli jako psi. Některé odnášeli na nosítkách

Eva Lenská
Foto: Netflix

Na další řadu populárního jihokorejského seriálu Hra na Oliheň (Squid Game) si sice musíme ještě počkat, nicméně Netflix nám hodlá čekání zkrátit skutečnou hrou. Ta se vyznačuje tím, že je pěkně drsná a samozřejmě inspirovaná seriálem. Reality show Hra na oliheň: Výzva (Squid Game: The Challenge) soutěžící nešetří a kvůli tučné výhře je nechává krutě trpět.

Ačkoli v této show nejde o život, v sázce je stále hodně: 456 soutěžících bude soutěžit o 4,56 milionu dolarů, což je největší finanční výhra v historii reality show. Účastníci si sáhnou na samé dno svých sil a budou nuceni si položit otázku, jak daleko jsou schopni zajít, aby vyhráli. Rozhodně to nebude žádná procházka růžovou zahradou, o čemž vypovídají i hororové zážitky z natáčení.

ČTĚTE TAKÉ: 5 seriálů na Netflixu, ve kterých hrají hlavní roli drogy: Dva z nich mají dokonce přes 90 % na ČSFD

Hráči prošli opravdovým peklem. Byli fyzicky i psychicky vyčerpaní. Někteří obviňovali produkci z manipulace a nespravedlivého jednání, protože tvůrčí tým si vybíral favority a zajišťoval jim postup v každém kole, ač se jim zrovna nedařilo.

Dále vyšlo najevo, že několik hráčů potřebovalo lékařskou pomoc, neboť museli natáčet v extrémně mrazivých teplotách. Někteří soutěžící kolabovali v důsledku únavy, zimy a hladu. Natáčení se často protáhlo a soutěžící byli nuceni nehybně stát téměř půl hodiny. Také se museli obejít bez pauzy na toaletu. Více jsme dřív psali zde.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ženská verze Pabla Escobara míří na Netflix: První ukázka z očekávané minisérie o prohnané kokainové kmotře je venku

„Bylo to jako ve válečné zóně. Lidé odcházeli v slzách nebo je odnášeli zdravotníci, ale my jsme museli mlčet. Kdo promluvil, byl vyřazen. Jeden vysílený hráč byl odnesen na nosítkách a ostatní se museli do cíle doplazit,“ citoval účastníky drsné hry deník The Sun. Jelikož však šlo o tučný balík, lidé byli ochotni ledacos překousnout a riskovat podchlazení i zranění.

Jak se k těmto stížnostem vyjádřil Netflix? Za sebe, Studio Lambert a společnost The Garden uvedl, že péči o účastníky považovali za jednu ze svých priorit a pravidelné přestávky na toaletu, vodu a jídlo byly při natáčení standardní praxí. Co k tomu dodat? Možná otázku, za to všechno trýznění vůbec stálo za to? To však teprve uvidíme, ač mnohé napoví i nejnovější upoutávka.

Také již známe datum premiéry. Reality show Hra na oliheň: Výzva dorazí na Netflix 22. listopadu. I s českým dabingem.

Zdroj: Collider, Tudum, The Sun, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.