6 novinek na Netflixu, které si můžete pustit o víkendu: Nervy drásající kriminální drama podle skutečnosti i hororová lahůdka

Michaela Pašková
Foto: Brian Douglas/Netflix

Poslední říjnový víkend je tu, což jen vybízí k tomu, abyste ho strávili u svých obrazovek ve společnosti skvělých pořadů, jež si pro nás Netflix připravil. Nemusíte si lámat hlavu nad tím jaké to jsou, protože jsme pro vás sestavili speciální přehled.

Dostaňte Gottiho (Get Gotti)

Píše se rok 1985 a John Gotti je nejmocnějším a nejsledovanějším mužem v New Yorku. Jeho veřejná poprava Paula Castellana neboli bosse všech bossů uvedla do pohybu sérii událostí, díky kterým se vyšvihl do čela nejmocnější americké mafiánské rodiny. Zatímco chapadla Gottiho zločineckého působení sahají hluboko do srdce města, orgány činné v trestním řízení a státní zástupci se snaží tohoto charismatického Kmotra dostat na kolena. Třídílní dokumentární seriál od tvůrců Města strachu popisuje Gottiho raketový vzestup a zároveň pád na samé dno z úst všech, kteří ho dostali na kolena.

John Gotti v dokumentárním seriálu Dostaňte Gottiho.
Foto: Netflix

Naprostí začátečníci (Absolute Beginners)

Díky Ostudě a Mastičkáři už víme, že polská tvorba rozhodně stojí za zhlédnutí. Nový šestidílný seriál pojednává o úskalích dospívání jako je první láska a síla přátelství. Devatenáctiletá Lena a její nejlepší kamarád Niko tráví léto společně se svými rodiči u moře. Mladá dvojice, kterou spojuje především vášeň pro kinematografii, plánuje je u Baltského moře natočit prázdninový snímek o lásce a s jeho pomocí se následně dostat na vysněnou školu. Během jejich pobytu u moře se seznamují s Igorem, svobodomyslným a vzpurným mladíkem. Všichni tři pak společně prožívají léto, které podrobí vztah Leny a Nika velké zkoušce.

Čtěte více.

Pluto

Naoki Urasawa vzal svět Astro Boye japonského umělce Osamy Tezukyho a dal vzniknout manze PLUTO, kterou mnozí označují za mistrovské dílo. Napínavé anime vycházející z této mangy se odehrává v neofuturistickém světě, ve kterém lidé a vysoce moderní roboti žijí v naprosté harmonii. Nicméně někdo začne z ničeho nic likvidovat roboty a jejich lidské spojence. V tuto chvíli nastupuje na scénu inspektor Gesicht, který brzy zjišťuje, že je rovněž v nebezpečí.

Obchodníci s bolestí (Pain Hustlers)

V roce 2018 Evan Hughes poprvé informoval svět o činnosti farmaceutické společnosti Insys, která platila lékařům za to, aby svým pacientům předepisovali vysoce návykový lék proti bolesti, a to i přesto, že byl určen lidem s rakovinou v posledním stadiu. Činností této společnosti se zabývá kriminální drama, ve kterém Emily Blunt vystupuje jako Liza Drakeová. Žena ze střední třídy, která přišla o práci a doma má těžce nemocnou dceru. Jednoho dne střetne obchodního zástupce Petera (Chris Evans), jenž jí zajistí tolik potřebný zdroj financí. Svobodná matka se ovšem zaplete do nebezpečného schématu vydírání, ve kterém za cenu úspěchu budou muset jít její morální zásady stranou.

Sestra smrt (Sister Death)

Prequel španělského hororového snímku Veronika pojednává o mladé novicce, jež byla už jako dítě oslavována jako náboženský zázrak se svatými vizemi. V poválečným Španělsku Narcisa přichází učit do dívčí školy, která byla v minulosti klášterem. Vlivem série podivnou událostí a znepokojivých situací odhalí brutální historii kláštera, což bude mít šokující následky. Ty částečně vedou k událostem, které byly nastíněny v původním hororu Veronika. Modlitby obyvatelky dívčí školy opravdu nezachrání.

Čtěte více.

Tore

Švédské drama je jako stvořené pro milovníky seriálových hitů Euforie a Sexuální výchova. Za jeho napsáním stojí švédský komik William Spetz, který se nejenom při jeho tvorbě nechal inspirovat ztrátou blízkého člověka, ale rovněž si v něm zahrál hlavní roli. Sedmadvacetiletý Tore je fixován na svého otce do takové míry, že odmítá tzv. vyletět z hnízda. Bohužel následkem nehody popelářského vozu jeho otec umírá, což Tore těžce nese. Přes den sice pracuje v pohřebním ústavu svého otce, a dokonce začne flirtovat s květinářem Erikem, ale jakmile padne noc, veze se na nekonečné vlně večírků, alkoholu a drog. Pomalu, ale jistě Tore ztrácí pevnou půdu pod nohama, což děsí jeho nejlepší kamarádku Linn a kolegy z pohřebního ústavu.

Čtěte více.

Zdroje: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.