Chce žít jako normální teenagerka, ale rodina ji nutí podstoupit velkou oběť. Polský seriál pro mladé slibuje akci, hiphop i lásku

Eva Lenská
Foto: Netflix

Blíží se konec prázdnin a s ním i zasednutí do školních lavic. Možná proto si Netflix nachystal zase jeden seriál pro mládež. Polská novinka Ostuda (Infamia) se bude zabývat nejen důležitými až striktními tradicemi jedné rodiny, ale hlavně sny a dilematy sedmnáctileté dívky, na kterou je vyvíjen velký tlak.

Gita je sedmnáctiletá dívka s polsko-romskými kořeny, která doposud vedla pohodový život ve Velké Británii. Jenže jednoho dne se musí s celou rodinou vrátit do romského klanu v Polsku. Je to pro ni šok, svět se jí obrátí vzhůru nohama a nezbývá jí než bojovat za své sny. Vždycky totiž milovala hiphop a také by ráda zapadla do nového prostředí a našla si kamarády.

Tohle všechno je obtížné, protože musí znovu nacházet nejen sebe sama, ale i rovnováhu mezi každodenním životem moderní teenagerky a romskými tradicemi její přísné rodiny, která po ní žádá velkou oběť. Když se navíc objeví sympatický mladík, jenž má rád stejnou hudbu, Gita už opravdu neví, kým je. Zůstane věrná své rodině, nebo se stane rebelkou a bude si žít po svém. Jenže, co když za to někdo krutě zaplatí?

ČTĚTE TAKÉ: 5 nejlepších romantických seriálů, které letos vyšly na Netflixu. Nechybí historické drama ani příběh plný dobrodružství

Foto: Piotr Litwic/Netflix

Osmidílný seriál se dotýká závažných otázek týkajících se života Romů v Polsku, což se v seriálech řeší poměrně zřídka. V minulosti o tomto tématu něco málo vyprávěl kultovní seriál Glina Władysława Pasikowského. Ten má na ČSFD krásných 87 %. Doufejme tedy, že i Ostuda, kterou mají na svědomí Anna Maliszewska a Kuba Czekaj, zaujme. Trailer je ostatně vcelku dost akční, místy připomíná až thriller.

Hlavní role ztvárnili Zofia Jastrzębska, Sebastian Łach, Magdalena Czerwińska a Kamil Piotrowski. Můžeme se těšit na spoustu vypjatých emocí, hiphopovou hudbu, předsudky, citové vydírání a samozřejmě na lásku.

Polský seriál Ostuda bude na Netflixu dostupný od 6. září. I s českými titulky.

Zdroj: Netflix, Spider’s web, Wirtualnemedia

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.