Začátečníci v lásce i životě: Polský seriál pro mladé hovoří o úskalích dospívání a hledání svobody i vlastního já

Eva Lenská
Foto: Robert Pałka/Netflix

Jak už jsme díky Ostudě a Mastičkáři stačili zjistit, polské seriály a filmy od Netflixu mají u diváků úspěch. Další takový je tentokrát zaměřený především na mladé a jejich sny, touhy i hledání opravdové svobody. Seriál Naprostí začátečníci (Absolute Beginners, Absolutni debiutanci) slibuje emocemi nabitý příběh o volbách, které nenávratně oddělují dospívání od dospělosti.

Devatenáctiletá Lena (Martyna Byczkowska) a její nejlepší kamarád Niko (Bartłomiej Deklewa) tráví léto se svými rodiči u moře. Teenageři, které spojuje především vášeň pro kinematografii, chtějí natočit prázdninový snímek o lásce, který by jim mohl pomoct dostat se na vysněnou filmovou školu.

ČTĚTE TAKÉ: Netflix pro děti: Adam Sandler coby postarší ještěr Leo pomáhá školákům s problémy dospívání

Během pobytu u Baltského moře se seznámí s chlapcem ze sportovního tábora, svobodomyslným a vzpurným Igorem (Jan Sałasiński). Všichni tři pak společně prožívají bezbřehé nadšení, touhu, vzdor i nespoutanou svobodu, jež podrobí vztah Leny a Nika velké zkoušce.

Diváci se mohou těšit na příběh pojednávající o síle přátelství, první lásce, neujasněných pocitech i vzplanutí vášní, ale také o touze po blízkosti a přijetí bez ohledu na věk. Mladické starosti a sny hlavních hrdinů se prolínají s bouřlivými osudy jejich rodičů, kteří se sami snaží najít vášeň a naplnění v životě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mazanou lupičku čeká před důchodem krádež vzácného obrazu. Na Netflix míří Charlieho andílci po francouzsku

Šestidílný seriál mají na svědomí režisérky Kamila Tarabura a Katarzyna Warzecha. Scénář napsali Nina Lewandowska, Kamila Tarabura a Jędrzej Napiecek. Jelikož polský seriál Ostuda (Infamia), jenž byl také cílený na mladé publikum, dostal na ČSFD hodnocení 72 %, budeme doufat, že i Naprostí začátečníci diváky osloví.

Polský seriál Naprostí začátečníci má na Netflixu premiéru už 25. října.

Zdroje: ATM Grupa, ČSFD, Netflix, Trojmiasto

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.