Duchařská lahůdka pro odvážné. Na Netflix míří Sestra Smrt od ikony španělské hororové kinematografie

Foto: Netflix

Fanoušci hororového žánru pozor, na Netflix se řítí další nový kousek. Po seriálech Pád domu Usherů a Seminář přichází film Sestra Smrt (Sister Death/ Hermana Muerte). Co se stane, když vás ani žádná modlitba nezachrání? To zjistíte už 27. října.

Španělský horor Sestra Smrt je prequelem k Veronika ikony španělské hororové kinematografie režiséra Paca Plazy z roku 2017. Film byl uveden na letošním filmovém festivalu v Sitges a následně dorazí 27. října na Netflix.

Podle prvních španělských recenzí nejde vůbec o špatnou podívanou. „Demonstruje vývoj filmaře směrem k harmonickému vnímání žánru, který je stále melancholičtější,“ píše například na Rotten Tomatoes ve své recenzi filmový kritik Jorge Loser z magazínu Espinof.

„Zatímco původní film byl z velké části inspirovaný skutečným případem Estefaníi Gutiérrez Lázaro, Sestra Smrt sahá dále do temné fantasy, když nastiňuje příběh jedné z vedlejších ale dobře zapamatovatelných postav z Veroniky. Má všechny ingredience uspokojivého hororu s nádechem nunsploitation (filmy zahrnují křesťanské jeptišky žijící v klášterech během středověku),“ píše zase Alexandra Heller-Nicholas z Alliance Of Women Film Journalists.

Film začíná v poválečném Španělsku příchodem sestry Narcisy (Aria Bedmar), která byla jako dítě oslavována jako náboženský zázrak se svatými vizemi, jež jí přinesly intenzivní, ale krátkodobou regionální slávu, do kláštera. Série stále podivnějších událostí, které se začnou dít při zpochybňování její víry, ji vede k děsivému objevu a následně je odhalena brutální historie kláštera se šokujícími důsledky. Ty částečně vedou k událostem nastíněným o roky později ve filmu Verónica. Ani modlit se nepomáhá!

Děsivý dvouminutový trailer nastiňuje příběhu, který je před námi, děsivý tón.

Film Veronica od Netflixu byl ve své době považován za jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Byl volně natočen na motivy záhadné smrti Estefaní Gutiérrez Lázaro, mladé ženy, která nevysvětlitelně zemřela po použití desky na vyvolávání duchů v roce 1991.

Zdroje: Netflix, Rotten Tomatoes, Alliance Of Women Film Journalists, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.