Švédské drama Tore zaujme fanoušky hitů Euforie a Sexuální výchova. Tvůrce inspirovala ztráta blízkého člověka

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Podzim je sezónou polehávání na pohovce před televizí. Protože listí ze stromů pomalu opadává a noci se prodlužují, je ideální čas vytvořit si seznamu pořadů, které vás chladnějšími měsíci krásně pronesou a ukrátí vám nějaký ten večer. Máme pro vás švédské drama Tore, jež by si místo na tomto seznamu zasloužilo.

Temný, ale zábavný šestidílný seriál Tore bude ideálním pro fanoušky hitů Euforie, Sexuální výchova a Dej mi své jméno. Za jeho napsáním stojí švédský komik William Spetz, jenž si v něm dokonce zahrál hlavní roli.

Podle oficiální synopse Netflixu ztratí sedmadvacetiletý Tore při nehodě popelářského vozu nejdůležitější osobu ve svém životě a dělá vše pro to, aby svůj žal zahnal. Jeho dny plynou, jako by se nic nestalo. Pokračuje v práci v pohřebním ústavu svého otce a dokonce začne flirtovat s novým květinářem Erikem. V noci se ale veze na nekonečné vlně večírků a poprvé holduje alkoholu, sexu a drogám. Náhle se mu tak otevře nový a krásný svět, který je ovšem velmi riskantní. Jeho nejlepší kamarádka Linn a kolegové z pohřebního ústavu se o něj brzo začnou obávat, protože v zoufalé snaze uniknout realitě ztrácí Tore pevnou půdu pod nohama.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Seriál Všechno hned je novým hitem Netflixu. Diváci chválí, jak přistupuje k duševnímu zdraví a fyzickým problémům dospívajících

Foto: Netflix

Tvůrce drama Tore pro Netflix uvedl: „Nemyslím si, že jsme stavěni na to, abychom se dokázali vyrovnat se smrtí milované osoby. Jako by to v mozku vytvořilo závadu a vy už nevíte, kdo jste. Myslím, že tato závada je zdrojem spousty bolesti a také mnohých vtipných momentů. Pravděpodobně tato závada mě inspirovala k napsání Tore.“

Seriál se netradičním, ale procítěným způsobem bude zabývat tématy identity, důležitosti rodiny a přátelství. Zatímco si Tore snaží nalézt svou cestu v rámci vlastního života a LGBTQ+ komunity, čekají ho mnohá překvapení.

PSALI JSME TAKÉ: 20 nejdražších seriálů Netflixu: Samé oblíbené hity, kde se investice opravdu vyplatila. U 6. ale můžeme polemizovat

Ze zveřejněného traileru je zřejmé, že nejdůležitější osobou Toreho byl jeho otec. Tore měl zřejmě obrovský problém vyletět z hnízda a byl na svého otce neskutečně fixovaný. Po jeho ztrátě neví, co se svým životem. Začne si ve velkém dopřávat všeho, čeho předtím nemohl. Při potlačování bolesti se však utrhne ze řetězu a jen propadá se do ještě hlubší agónie.

Drama Tore vstoupí na Netflix 27. října.


Zdroje: About Netflix, Stylist

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.