Od netradiční krimi novinky Netflixu se jen tak neodpoutáte. Těla vás donutí po skončení epizody spustit další

Foto: Netflix

Na Netflix konečně dorazil záhadný kriminální sci-fi seriál Těla, který je založený na grafickém románu Si Spencera. Těla (Bodies) ukazuje čtyři různá časová období, ve kterých čtyři detektivové řeší záhadu jedné a té samé mrtvoly.

Když je v letech 1890, 1941, 2023 a 2053 na Longharvest Lane v londýnském East Endu nalezeno nahé mužské tělo – pokaždé to stejné tělo – musí to prošetřit vždy detektiv z daného období. Jak se v průběhu desetiletí objevují souvislosti, detektivové brzy zjistí, že jsou jejich vyšetřování propojena. K vyřešení záhady musí čtyři detektivové z různých období dokázat „spolupracovat“ a odhalit spiknutí trvající přes 150 let. Když se však pokoušejí případ vyřešit, odhalí záhadu, která by mohla ohrozit statisíce životů.

ČTĚTE TAKÉ: Recenze: Pád domu Usherů je brilantní přírůstek do hororového kánonu, kde chamtivost dostává pořádně za uši

Anglické kriminální sci-fi dorazilo na Netflix teprve ve čtvrtek 19. října a už sklízí hromadu pozitivních recenzí. Jde o napínavou podívanou, kdy vás budou tvůrci nutit po zhlédnutí každé epizody nutit ve sledování pokračovat. „Když první díl dospěl k výbušnému konci, okamžitě jsem pustila další. A další a další a další,“ potvrzuje ve své recenzi na Rotten Tomatoes Rebecca Nicholson z Guardianu.

Že seriál diváka přiměje, aby si pustil další a další epizodu, souhlasí i Josh Bell z CBR a souhlasí i John Nugent z magazínu Empire. „Seriál Těla je odborným průzkumem lidí, míst a časů. Zatímco žánrové prvky, které ztělesňuje, jsou pro jeho vyprávění prvořadé, empatie je důvodem, proč se to celé daří,“ hodnotí pak Kate Sánchez z But Why Tho? A Geek Community.

TAKÉ JSME PSALI: Její postava byla v thrilleru Milé dítě unesena, znásilňována a zneužívána. Představitelka Leny dokáže o seriálu hovořit teprve teď

Seriál má den po vydání na Rotten Tomatoes od kritiků zatím 75 %. Na ČSFD je ještě na procenta brzo, protože jej hodnotilo malé množství lidí. První diváci však udělili většinou po čtyřech až pěti hvězdičkách. Uvidíme, jak si netradiční krimi Těla povede dál.

V seriálu hrají Amaka Okafor, kandidátka na Emmy Shira Haas, vítěz Emmy a Olivier Award Kyle Soller a držitel ceny SAG Stephen Graham.

Čtyři různí detektivové v různých časových osách v seriálu Těla (Bodies).
Foto: Matt Towers/Netflix

Zdroje: Rotten Tomatoes, ČSFD, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.