Kritici si z Vikingů sedli na zadek, ale Netflix se teď oblíbený seriál rozhodl zrušit. Fanoušky láká na poslední řadu

Michaela Pašková
Foto: Bernard Walsh/Netflix

Pád Vikingů jako konec jedné velké éry je nevyhnutelný. Netflix začal fanoušky drsného světa lákat na nadcházející třetí řadu spin-offu Vikingové: Valhalla (Vikings: Valhalla), která se ovšem ponese v hořkosladkém duchu.

Spin-off Vikingové: Valhalla, který sleduje zvýšené napětí mezi Vikingy a Angličany, se odehrává po více než stolech od událostí původního seriálu Vikingové. Seriál se převážně zaměřuje na dobrodružství tří proslulých Vikingů – Freydís Eriksdottir, Leifa Erikssona a Haralda Sigurdssona.

Představitelka Freydís, herečka Frida Gustavsson, začátkem roku prohlásila, že natáčení třetí řady již skončilo. Není divu, že dal Netflix trojce zelenou, jelikož kritici tento seriál doslova milují. Na Rotten Tomatoes udělili první řadě skvělých 90 % a druhé neuvěřitelných 100 %. Diváci byli z první řady docela rozčarovaní, protože se v hodnocení drželi spíše při zemi. První řada si z jejich strany vysloužila v hodnocení 51 % a druhá lepších 62 %. Vzestupnou tendenci můžeme pozorovat také na ČSFD, kde jednička v hodnocení dosahuje 66 % a dvojka 73 %.

K nadcházející třetí řadě byly zveřejněny první upoutávky v podobě fotografií. Vypadá to, že náš čekají pěkně dramatické chvíle, včetně momentu, kdy bude Freydís přivázána ke kůlu. Ukážou se rovněž nové postavy, mezi které patří Florian Munteanu jako Generál George Maniakes a Goran Visnjic jako Erik Rudý, což je otec Leifa a Freydís.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Nejočekávanější válečný seriál roku se blíží. Z nové upoutávky dýchá krutost války i tolik emocí, až z toho mrazí

Německo-rumunský boxer a herec Florian Muntean je znám svou rolí Viktora Draga ve snímcích Creed II. a Creed III. Jako Razor Fist na sebe upoutal pozornost v superhrdinském filmu Shang-Chi a Legenda o deseti prstenech. Přestože je chorvatský herec Goran Visnjic převážně známý rolí lékaře z amerického seriálu Pohotovost, do drsného spin-offu se vzhledem ke své minulosti skvěle hodí. V pouhých 18 letech nastoupil do armády a po absolvovaném výcviku se zúčastnil války se Srbskem.

Upoutávky se bohužel nesou v hořkosladkém duchu, protože showrunner Jeb Stuart oznámil, že třetí řada bude poslední. Dle jeho slov z hlediska příběhu dává docela smysl, aby cesta Leifa, Freydís a Haralda skončila třetí řadou. Je nadšený, že prostřednictvím tří řad mohl vyprávět příběh tří nejslavnějších Vikingů a nemůže se dočkat toho, až diváci uvidí závěr této kapitoly historie.

PSALI JSME TAKÉ: Filmové novinky, které v říjnu dorazí na Netflix: Pořádně žhavý thriller nebo extra krvavý jihokorejský akčňák

Vzhledem k blížícímu se konci má spin-off Vikingové: Valhalla všechny předpoklady k tomu, aby skončil obrovskou bitvou a příběh byl uzavřen. Nicméně showrunner prohlásil, že u historických postav existuje celá škála aspektů, které by mohly být prozkoumány. Může to znamenat, že se s s našimi Vikingy nemusíme úplně loučit, protože by nás v budoucnu mohl čekat seriál odehrávající se v jiné časové ose.

Poslední řada spin-offu Vikingové: Valhalla vstoupí na Netflix v příštím roce.


Zdroje: IGN, Screen Rant, Collider, Rotten Tomatoes, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.