Sci-fi Spřízněné duše na Netflixu boduje. Už nikdy nebudete o lásce a vztazích smýšlet stejně, slibují tvůrci

Foto: Robert Viglasky / Netflix

Spřízněné duše (The One) je nové sci-fi drama podle stejnojmenného románu Johna Marrse z roku 2017, které se už pár týdnů drží mezi aktuálně nejsledovanějšími tituly na Netflixu. Bude mít populární osmidílný seriál o hledání spřízněných duší i druhou sérii?

Seriál Spřízněné duše se zabývá hledáním pravé lásky, spřízněné duše, podle DNA. Ukazuje, jak daleko jsou lidé schopni zajít, aby našli toho pravého nebo tu pravou. Adaptace stejnojmenné knihy, kterou mohou diváci Netflixu sledovat už od 12. března, začíná chvílí, kdy generální ředitelka MatchDNA, Rebecca, přednáší publiku, jak snadné je na základě DNA najít toho správného životního partnera. „Jediný pramen vlasů je vše, co potřebujeme k tomu, abychom podle DNA našli osobu, do které se zaručeně zamilujeme,“ říká.

Po revoluci v hledání životního partnera začnou dokonale šťastné páry pochybovat o tom, že se k sobě vzájemně hodí. „Myšlenka je jednoduchá, ale důsledky jsou destruktivní. Už nikdy nebudete o lásce a vztazích smýšlet stejným způsobem,“ tvrdí tvůrci.

Podle prvotní myšlenky seriálu se může zdát, že jde o příběh plný dramat kolem vztahů, ale zdání klame. Partnerský život se tu řeší spíše okrajově. Na prvním je touha po moci a kariéře, a také vyšetřování jedné záhadné vraždy. Minulost Rebeccy je opředená záhadami a její osobnost je temnější, než se na první pohled zdá.

Závěr seriálu přináší spousty zvratů a nezodpovězených otázek. I když Netflix ještě neoznámil druhou sérii, je pravděpodobné, že se jí dočkáme, ačkoliv kniha Johna Marrse nemá žádné přímé pokračování. Další série by tedy byla naprosto čerstvým materiálem, doufejme, plným odpovědí.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.