Neviditelná Nula – příběh o moderním superhrdinovi z milánské čtvrti

Lucie Zajdáková
Foto: Netflix

Hlavní postavou tohoto osmidílného seriálu je Omar – moderní superhrdina jehož nadpřirozenou schopností je neviditelnost vlastní osoby, předmětů i jiných lidí. Společně s přáteli se snaží zachránit svou domovskou čtvrt Barrio, kterou záměrně devastuje majitel realitní kanceláře s cílem vystěhovat všechny obyvatele.

Omar (Giuseppe Dave Seke) se narodil v Miláně a celý život bydlí v černošské čtvrti Barrio. Společně s mladší sestrou Awou (Virginia Diop) byl vychován pouze otcem, se kterým nemá příliš dobré vztahy. Ve volném čase se věnuje kreslení, především komiksů. Přivydělává si jako poslíček rozvážející pizzu a pro lidí bývá kvůli svému povolání snadno přehlédnutelný. Při jedné rozvážce se seznámí se studentkou architektury Annou (Beatrice Grannò) a padnou si do oka.

Foto: Netflix

Omar si přezdívá neviditelná Nula (Zero). Je především plachý a v kolektivu ne příliš oblíbený. Postupem času si ve své čtvrti vybuduje silné přátelství se svými vrstevníky a společně se snaží vybrat peníze na opravu elektrického generátoru.

Superschopnost, kterou Omar disponuje je neviditelnost. On a jeho kamarádi ji trénují, ale zjišťují, že Omar nedokáže zmizet na povel. Nejlépe umí využívat svůj talent při silné koncentraci a při cítění emocí jako jsou strach, smutek nebo štěstí. 

Pozor, článek obsahuje spoilery!

Parta přátel se rozhodne, že nejsnadněji peníze získají účastí na pokerovém turnaji, kdy Omar díky svým schopnostem napomůže k výhře velkého obnosu peněz a celá čtvrť tak bude už jen krok od opravy elektřiny. Přestože se jim povede potřebné peníze získat, dochází k neustálému ničení Barria. Omar s přáteli odhalují, kdo za tím stojí. Vše se prolíná s Omarovou láskou Annou.

Foto: Netflix

V seriálu není příliš objasněno, kde Nula (Omar) získal své schopnosti a jak je možné, že ho jeho kamarádi ve „světě neviditelných“ vidět nemohou, ale někdo ano. Během osmi krátkých dílů mohou diváci lépe poznat moderního superhrdinu, ale ostatní postavy zde nedostávají příliš prostoru. Vedlejším tématem seriálu je rasismus, který se objevuje v každém díle. 

Námět je založen na románu od Antonia Dikeleho Distefana. První série je na Netflixu dostupná od 21. dubna a tvůrci si nechávají prostor pro pokračování otevřeným koncem.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.