Gangy z Birminghamu slaví 10. výročí a tvůrci lákají fanoušky na pokračování

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Zní to neuvěřitelně, ale je už deset let, co Tommy Shelby projížděl na černém koni birminghamským Small Heath. Pokud vám chybí britský seriál Gangy z Birminghamu (Peaky Blinders), nezoufejte. Vypadá to, že všemu ještě není konec.

Seriál Gangy z Birminghamu se točí kolem vzestupu rodiny Shelbyových k moci v kriminálním podsvětí, díky čemuž se členové pohybují ve světě plném násilí, politických intrik a zrady. Tommy Shelby (Cillian Murphy) je válkou traumatizovaný ambiciózní muž s jediným cílem – rozšířit vliv a bohatství své rodiny. Zároveň se chce vypořádat s konkurenčními zločineckými organizacemi a orgány činnými v trestním řízení.

Tommy na to samozřejmě není sám, jelikož mu pomáhají jeho tři bratři – Arthur (Paul Anderson), John (Joe Cole) a Finn (Harry Kirton). Ruku k dílu přidává i jeho teta Polly Gray (Helen McCrory) a sestra Ada (Sophie Rundle).

Přestože bylo odvysíláno šest řad, vypadá to, že bychom i nadále mohli věřit Tommovým slovům: „Nepřestanu, dokud nenajdu člověka, kterého nemohu porazit.“

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Milovníci dějepisu zapláčou: 5 faktických nepřesností v seriálu Peaky Blinders

Cillian Murphy jako Tommy Shelby v britském seriálu Gangy z Birminghamu.
Foto: Robert Viglasky/Netflix

Na oficiální Facebookové stránce seriálu se objevil post se vzkazem samotného Stephena Knighta, tvůrce tohoto hitu:

„Stěží se dá uvěřit, že už je to deset let, co Tommy Shelby poprvé projel na černém koni ulicemi Birminghamu. Za fenomenálním celosvětovým úspěchem seriálu stojí genialita a tvrdá práce věrného týmu, který ho vytvořil. Uplynulo deset let a příběh ještě neskončil.“

Vzhledem k tomu, že není zřejmé, zda se můžeme těšit na případnou sedmou řadu anebo spin-off, může to celé ještě chvíli trvat.

PSALI JSME TAKÉ: Prohrál sázku s DiCapriem a z kuchyňské nehody při krájení má dodnes následky. Drsňák Tom Hardy slaví narozeniny

Na oslavu populárního seriálu Gangy z Birminghamu bylo vydáno zbrusu nové zboží spojené s rodinou Shelbyových. Zakoupit si můžete hrnek, plakáty, kovové cedule a samozřejmě ikonickou čepici. Nemají v sobě všité žiletky, takže se jich nemusíte obávat. Pořídit si rovněž můžete zarámovaný sběratelský výtisk Newspaper.


Zdroje: Facebooková stránka Peaky Blinders, Collider

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.