Druhé části filmu Duna se letos nedočkáme. Kvůli hollywoodské stávce se posunuly i další očekávané premiéry

Foto: Warner Bros.

Příběh Paula Atreida v podání Timothée Chalameta bude mít pokračování nakonec až v roce 2024.  Společnost Warner Bros to oznámila ve čtvrtek. Kvůli stále probíhající stávce v Hollywoodu se musely všechny strany dohodnout na novém datu. Jaké další filmové premiéry se odkládají?

Studio Warner Bros zvažovalo minulé týdny, kvůli stále probíhající stávce herců a scenáristů v Hollywoodu, přesun premiéry filmu Duna: Část druhá a nakonec ve čtvrtek tuto volbu potvrdilo. Původně měl film do kin přijít 2. listopadu tohoto roku. Na písečnou planetu Arrakis se podle Variety nakonec ale vrátíme až 14. března 2024.

Kvůli přesunu Duny se nakonec o měsíc posune premiéra filmu Godzilla x Kong: The New Empire. Do kin dorazí 11. dubna 2024. A to není pořád všechno. Posouvá se i animovaný film ze světa Pána prstenů s názvem The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim. Premiéru bude mít 12. prosince 2024.

Stávka ovlivňuje opravdu velké množství filmů a seriálů. Například oblíbené fantasy Stranger Things se kvůli ní přestal natáčet a možná si na něj budeme muset počkat až do roku 2025. Pozastavilo se také natáčení Deadpoola, Gladiátora nebo pokračování Mission: Impossible Odplata.

Deadpool / Foto: Twentieth Century Fox Film Corporation

Odložena byla premiéra filmu Chudáčci o Frankensteinově příběhu, který je plný hvězd. Přes to, že světovou premiéru nechal na filmový festival v Benátkách, který se uskuteční v září, do kin film vystoupí nakonec až 8. prosince.

Stejně tak se posouvá i film Rivalové s Mikem Faistem, Zendayou a Joshem O’Connorem. Nejen, že MGM, Amazon Studios a Warner Bros posunuly datum premiéry filmu ze září letošního roku na jaro 2024, ale také zcela stáhly Rivaly z filmového festivalu v Benátkách

Posouvá se i historické drama Bílé ptáče s Gillian Anderson a Helen Mirren. Film byl původně stanoven na srpnové datum vydání, nyní je podle Deadline určeno k vydání až čtvrté čtvrtletí roku 2023.

Zdroje: Variety, Netflix, Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.