Holky z Ipanemy bojují za nezávislost a postavení žen v rytmu bossa novy. Bude mít Nejkrásnější věc i 3. sérii?

Foto: Aline Arruda / Netflix

Brazilský seriál Nejkrásnější věc (Girls from Ipanema/ Coisa Mais Linda) na Netflixu patří k velmi populárním. Na ČSFD má hodnocení dokonce 78 %, takže je jasné, že si jej oblíbili i diváci u nás. Minulý rok vyšla druhá řada a ti, kdo seriál viděli, už se nemohou dočkat další. A na co se v ní můžeme těšit?

Nejkrásnější věc je brazilský dramatický seriál, který získal na popularitě díky své poutavé zápletce. Příběh se točí kolem Malu, mladé ženy žijící odloučeně od manžela. Ta se po nějaké době rozhodne následovat svého muže do Ria, aby tam společně založili restauraci, jak měli v plánu. Hned po příjezdu ale najde jen prázdný byt a zjistí, že má její milovaný jinou.

Foto: Aline Arruda / Netflix

Úplně sama v cizím městě se postaví na vlastní nohy a začne bojovat za svou nezávislost. V Riu začne Malu nový život, najde lásku a sleduje vzestup fenoménu bossa nova. Rozhodne se založit hudební klub – Nejkrásnější věc (Coisa Mais Linda). Ne vše jde však podle plánu.

Příběh se odehrává v šedesátých letech, kdy Malu a její přítelkyně bojují za své vlastní životy a za sociální rovnost mezi pohlavími. Zažívají spousty zvratů v osobních životech i v kariéře. Nechybí velké lásky, domácí násilí, nemanželské dítě ani vražda.

Foto: Aline Arruda / Netflix

Seriál prozatím skončil druhou řadou, která byla uvedena 19. června minulého roku. Ta skončila poměrně napínavě a otevřeně a mnoho fanoušků po celém světě netrpělivě čeká na její pokračování. Ze strany Netflixu je však zatím ticho po pěšině. Věříme však, že oznámení o třetí sérii přijde už brzy. V zahraničí se už mluví o tom, že by třetí série mohla přijít během letošního léta. Vzhledem k pandemii je však nejspíš možné předpokládat nějaké zpoždění.

Co můžeme očekávat od třetí série?

Upozornění: Následující text obsahuje spoilery k předchozím sériím

Už teď je jasné, že pokud přijde třetí řada, bude velmi intenzivní. Augustův soud byl vrcholem druhé série. Svědectví Malu, Adélie, Therezy i Ligiina švagra patriarchální brazilský soud ignoroval. Navzdory čestným prohlášením dívek, která odhalila, že než Augusto Ligii zabil, bil ji a znásilňoval, podařilo se mu dostat pouze podmínku na čtyři roky a zůstal na svobodě.

Foto: Aline Arruda / Netflix

Spravedlnosti však podle scény, kde Augustovo mrtvé tělo plave v bazénu, bylo přece jen učiněno za dost. Po jeho smrti tedy můžeme čekat, že se v další sérii budou Malu a ostatní ženy snažit očistit svá jména a dokázat, že s incidentem nemají nic společného.

Foto: Aline Arruda / Netflix

Malu bude muset tvrdě pracovat, aby se po veřejné konfrontaci s Augustem nedostala do hledáčku policie. Augusto jí totiž vyhrožoval, že zavře její klub, na což mu odpověděla, že se ho už nebojí, a dodala, že se to on by se měl bát.

Na druhou stranu bude těžké přijít na to, kdo za jeho zabitím vlastně stojí, jelikož všechny zúčastněné postavy mají motiv k jeho vraždě. Teď už ale nezbývá nic jiného, než si na třetí sérii počkat.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.