5 nejlepších romantických seriálů, které letos vyšly na Netflixu. Nechybí historické drama ani příběh plný dobrodružství

Eva Lenská
Foto: Felipe Hernández/Netflix

Dnes tu máme pár tipů pro romantické duše každého věku. Zaměřili jsme se na seriály o lásce, které Netflix uvedl v roce 2023 a které rozhodně stojí za zhlédnutí. Nabízíme historickou romanci, vášeň ve slunném Řecku i úplně první lásku ze školních lavic. Nechte se v létě rozpálit touhou i nesmělými polibky.

Dokonalá pohádka (Un cuento perfecto)

Margot a David nemohou být rozdílnější. Ona je bohatou dědičkou hotelového impéria, zatímco on má tři zaměstnání, aby vůbec vyžil. Ačkoliv se může zdát, že má Margot všechno, s láskou na tom není zrovna nejlépe. Vždyť právě utekla od oltáře. Navíc marně hledá sama sebe a vůbec by ji nenapadlo, že najít správnou cestu jí může pomoci právě zmatkař David. Proto se spřátelí a vyrazí spolu na dovolenou do Řecka. Pak už jen stačí hádat, zda se do sebe zamilují, nebo získají zpět partnery, o které přišli. Nicméně, konec vás rozhodně překvapí.

Hodnocení na ČSFD: 76 %

ČTĚTE TAKÉ: Na Hromnice o den více je nově na Netflixu. Kultovní komedie z devadesátek slaví už 30 let

Království úsměvů (King the Land)

Gu Won pochází z bohaté rodiny, které patří hotely společnosti King Group. O to bohatství však musí bojovat se svou sestrou. Ačkoli je chytrým, elegantním a šarmantním mladým mužem, s randěním má problém. Nedokáže ale odolat jednomu neodolatelnému úsměvu, ačkoli úsměvy nesnáší. Cheon Sa Rang má veselou povahu a stále usměvavou tvář. Začne pracovat v hotelu King, který tvořil kulisu jejím nejšťastnějším vzpomínkám z dětství. Při práci v hotelu se potýká s různými obtížemi i rivalitou. Pak ale potkává Gu Wona a začne to mezi nimi jiskřit.

Hodnocení na ČSFD: 78 %

Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových (Queen Charlotte: A Bridgerton Story)

Seriál sleduje cestu mladé královny Šarloty k moci. Poukazuje nejen na to, jak její sňatek s králem Jiřím vyvolal vášnivý románek, ale i na společenskou změnu, jež vyústila v rozmanitý svět, který známe ze seriálu Bridgertonovi. Odchyluje se od historie a není lekcí z dějepisu. Zabývá se tím, co by se stalo, kdyby byla královna Šarlota skutečně ženou tmavé pleti a jaký by to mělo dopad na společnost. Vysvětluje také, jak se z královny stala dohazovačka, kterou je v původním seriálu, a jak se seznámila s Lady Danbury a Lady Bridgertonovou.

Hodnocení na ČSFD: 65 %

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: K-Drama frčí: 3 jihokorejské romantické novinky na Netflixu slibují cestování v čase i zlověstnou kletbu

XO, Kitty

Mladičká dohazovačka Kitty, která se domnívá, že je odbornicí na lásku a randění, se vydá do vzdáleného Soulu s cílem znovu se sblížit se svým přítelem na dálku Daem. Zjistí však, že vztahy jsou mnohem složitější, než očekávala. Kromě toho je pro ni důležité, že její zesnulá matka kdysi navštěvovala stejnou střední školu jako nyní ona. Hodlá tedy poznat krásy Jižní Koreje a přitom se setkává i s několika opravdu zajímavými lidmi. Patří mezi ně například Yuri a Min Ho.

Hodnocení na ČSFD: 62 %

První holka (Eva Lasting, La primera vez)

Příběh lásky Evy a Camila se odehrává v 70. letech 20. století. Ona je tajemná, rebelantská a otevřená holka, která nastoupí jako jediná dívka do školy, kde je 600 chlapů. On je svérázný a plachý hoch bez jakýchkoliv zkušeností se vztahy a do Evy, první lásky svého života, se šíleně zamiluje. Zatímco se neúspěšně snaží získat její srdce, ona převrátí svět chlapecké školy vzhůru nohama a naučí své spolužáky vše o sexu, lásce, rozkoších a skutečném životě. Camilo brzy zjistí, že objekt jeho zájmu skrývá hluboké a temné tajemství, které by je mohlo navždy rozdělit, což znamená, že bude muset bojovat, aby o svou první láskou nepřišel.

Hodnocení na ČSFD: 68 %

NAPSALI JSME TAKÉ: Netflix míří na Oscara. Bradley Cooper je ve filmu podle skutečného příběhu k nepoznání

Zdroj: ČSFD, Netflix, autorka článku, Netflixlife

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.