Dokumentární seriál Člověk: Svět uvnitř nám zajímavou formou přiblíží, jak funguje lidské tělo

Eva Lenská
Foto: Netflix

Také často žasnete nad tím, jak dokonale funguje lidské tělo? Zajímá vás, co se tam uvnitř pod kůží a svaly děje? Považujete zrod nového života za zázrak? V tom případě vás nový dokumentární seriál určitě nadchne.

Při sledování seriálu Člověk: Svět uvnitř vás čeká vás cesta úžasným světem, který se nachází přímo uvnitř každého z nás. Různé aspekty fungování lidského těla jsou zde rozděleny celkem do 6 dílů s názvy: Smysly, Obrana, Palivo, Puls, Reakce a Zrození.

Jak už jsme si naznačili v úvodu, naše tělo je obrovským vesmírem buněk, biologických procesů a skrytých systémů. Jsme opravdu fascinující druh. Fungování lidského organismu zajímalo lidi od pradávna a jistě fascinuje každého z nás. Proto byl tento dokument vytvořen ve vhodné formě nejen pro žáky školou povinné nebo studenty biologie či medicíny, ale pro všechny, kteří mají zájem se o sobě samých něco dozvědět.

Seriál se může pyšnit nejen spoustou zajímavých vědeckých poznatků, ale i lidským přístupem a notnou dávkou emocí. Mimo jiné vypráví osobní příběhy lidí z celého světa a nabízí divákům možnost žasnout nad procesy, které lze snadno považovat za samozřejmost.

Celým seriálem vás bude provázet poutavý hlas Jada Abumrada, libanonsko-amerického rozhlasového moderátora, skladatele a producenta, který je zakladatelem rozhlasového programu Radiolab.

Každý díl je zhruba 53 minut dlouhý a na Netflixu se na všechny budete moci podívat od 4. června. 

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.