Netflix míří na Oscara. Bradley Cooper je ve filmu podle skutečného příběhu k nepoznání

Foto: Jason McDonald/Netflix © 2023.

Filmový festival v italských Benátkách se nezadržitelně blíží. Své černé koně na něm má i Netflix. Jedním z filmů, které zde představí, je Maestro od Bradleyho Coopera. Na streamovací platformě se ho pak dočkáme v prosinci.

Soutěžní sestava letošního benátského festivalu vypadá celkem působivě. Jeho řediel Alberto Barbera představil program, který zahrnuje některé z nejočekávanějších filmů roku, včetně novinky Bradleyho Coopera s názvem Maestro.

Bradley Cooper přichází jako režisér, scenárista i herec s filme Maestro o Leonardu Bernsteinovi, který se proslavil jako první světově proslulý dirigent narozený v USA známý svou hudbou k broadwayovské West Side Story a klasickému filmu Marlona Branda V přístavu.

Foto: Jason McDonald/Netflix © 2023.

Film vypráví složitý milostný příběh Leonarda Bernsteina a Felicie Montealegre Cohn Bernstein (Carey Mulligan) – příběh, který trvá více než 30 let. Pár měl svatbu v roce 1951 a počali tři děti. Svůj život trávili mezi New Yorkem a Connecticutem. Jejich vztah komplikovalo množství afér, které měl Leonard v průběhu let s muži i ženami, ačkoliv byly všechny vedeny z Fieliciiným vědomím. Přes to všechno spolu nakonec zůstali až do Feliciiny smrti v roce 1978.

Uvidíme, jak si Cooper povede tentokrát po úspěchu filmu Zrodila se hvězda, který měl premiéru v Benátkách v roce 2018. Podle Deadlineu Cooper oznámil, že se nezúčastní propagace filmu v Benátkách, pokud bude i nadále přetrvávat stávka SAG-AFTRA.

Mezitím Netflix vydal první upoutávku k filmu a také plakát.

Maestro by se měl dostat do vybraných kin 22. listopadu po světové premiéře v Benátkách a odtud 20. prosince poputuje na Netflix.

Foto: Netflix

Zdroje: Deadline, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.