7 seriálů pro dospívající. Prožijte s hrdiny sílu přátelství, lákavá dobrodružství i první lásky

Eva Lenská
Foto: Netflix/Ali Goldstein

Jste mladí, škola vám už chvílemi leze krkem a navíc válčíte s rodiči. Ten pěkný kluk od vedle se pořád k ničemu nerozhoupal a nejlepší kámoška je naštvaná. O dobrodružných výpravách se vám může jenom zdát. Věřte, že tohle neprožíváte jen vy, ale i hrdinové seriálů pro dospívající. Proto jsme si pro vás připravili pár tipů, které najdete v nabídce Netflixu.

Alexa a Katie

Opravdové přátelství se nejlépe pozná, když přijdou těžké chvíle. Alexa a Katie jsou dlouholeté kamarádky, které netrpělivě očekávají začátek prvního ročníku střední školy. Vše se však zkomplikuje, když Alexa onemocní rakovinou. Nestojí o soucit, chce ve škole zapadnout a poznat nové lidi. Naštěstí má věrnou i když občas trochu nepředvídatelnou Katie. Dvě nejlepší kámošky, se kterými se rozhodně nebudete nudit, ztvárnily Paris Berelc a Isabel May.

Shodit otěže

Koně jsou překrásná a ušlechtilá zvířata. Pokud je máte rádi, mohl by vás zaujmout příběh patnáctileté Zoe, která tráví prázdniny na anglickém venkově. Hned po příjezdu se spřátelí s Jade a Becky. Nejlepšího přítele však najde v nezkrotném koni jménem Raven, který ji z neznámého důvodu poslouchá na slovo. Postupem času pozná plno zajímavých mladých lidí a zažije různá a někdy i dost nebezpečná dobrodružství.

Dopis pro krále

Nyní navštivme svět plný nebezpečí, dobrodružství a fantasy. Dopis pro krále je nizozemský seriál, jenž byl inspirován knihou spisovatelky Tonke Dragtové. Odvážný a ctižádostivý panoš Tiuri musí doručit králi Favianovi dopis, na kterém závisí osud celého království, naštěstí na to není sám. Šestidílná mini série je mimo jiné zajímavá tím, že se natáčela na Novém Zélandu a v České republice, tudíž uvidíte digitálně upravené hrady Zvíkov, Křivoklát, Pernštejn, Bouzov a Kost.

Ashley Garcia: Geniální a zamilovaná

S geniální patnáctiletou vědkyní, která se jmenuje Ashley Garcia, se rozhodně nudit nebudete. Tato mladá slečna miluje robotiku, zkoumá bílá místa na mapě moderního dospívání a stěhuje se na druhý konec země za strýčkem Victorem. Věřili byste, že má doktorát z robotiky a aplikované matematiky? Navíc kolem ní krouží kapitán fotbalového týmu Tad Cameron. Hrdinku ztvárnila Paulina Chávez a na režii se podílela i populární herečka Eva Longoria.

Julie and the Phantoms

Bojíte se duchů? Těch Juliiných se obávat nemusíte. Jsou totiž nesmírně zábavní, hudebně nadaní a přitažliví. Co na tom, že jsou už 25 let mrtví! Julie vždycky milovala hudbu, ale když jí zemřela máma, ztratila o tento koníček zájem. Naštěstí ji okouzlí tři sympatičtí fantomové, kterým pomáhá založit kapelu. Těšte se na parádní písničky, vydařená hudební čísla a správně namíchaný koktejl přátelství i romantiky.

Zadostiučinění

Zadostiučinění (Get Even) je britský seriál o čtyřech dospívajících dívkách, které chodí na elitní školu a chtějí zabránit šikaně. Kitty, Margot, Bree a Oliviana založí tajný spolek a vyhlásí válku všem tyranům. Hodlají odhalit lži a napravit všechny křivdy. Ačkoli se k sobě na první pohled jako kamarádky nehodí, spolupráce jim jde na výbornou! Podaří se jim na škole zjednat spravedlnost? Hádejte.

Kristy a její klub

Vzpomínáte si na populární knihy Ann M. Martinové, které vyprávěly o partě kamarádek z fiktivního města Stoneybrooku a jejich klubu na hlídání dětí? Seriálové zpracování je stejně zábavné jako knižní předloha a zaručí vám, že si podnikavé hrdinky okamžitě oblíbíte. Třeba vás dokonce inspirují, vždyť prožívají stejné starosti i radosti jako vy. Vydejte se s nimi na pláž nebo na letní tábor a poznávejte sílu přátelství i první lásky.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.