Adaptace nejprodávanější mangy všech dob má velkolepý trailer. Její tvůrce donutil Netflix přetočit některé scény, dokud nebyl spokojen

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Seriálová adaptace nejprodávanější mangy všech dob se nezadržitelně blíží. Pokud přimhouříme obě oči a budeme ignorovat datum, tak nám do premiéry první řady One Piece zbývá pouhý měsíc. Není tedy divu, že Netlflix vyvíjí v propagaci seriálu značné úsilí a snaží se přitáhnout pozornost fanoušků oblíbeného pirátského světa. Sám veliký Eiichiro Oda, tvůrce mangy, je ze seriálu nadšen.

Je to zhruba měsíc, co byl na proběhlé akci Netflixu TUDUM odhalen první video teaser a fotografie k seriálové adaptaci mangy One Piece, která je tu s námi déle jak 25 let. Přestože zarputilí fanoušci světa Eiichira Ody nebyli z oznámení o natočení seriálové adaptace pod taktovkou Netflixu zrovna moc nadšení, po prvních upoutávkách to vypadalo, že si je streamovací gigant přeci jen získal na svou stranu. Netflix se poučil ze svých chyb a tentokrát se rozhodl zůstat věrný původní předloze, a to je jenom dobře.

Spolu s novým trailerem na hraný seriál, který Netflix vydal v sobotu 22. července, se objevily i nové fotografie, které zachycují známé scény z mangy a anime. Jak se předpokládalo, první řada seriálu opravdu pokryje East Blue Sagu, což bude zajímavé, protože tvůrci anime na to potřebovali 61 dílů. Znamená to tedy, že se osm dílů hraného seriálu zaměří na formování pirátské bandy Straw Hat, která se připravuje na cestu do Grand Line. Základ obávané bandy budou tvořit Monkey D. Luffy (Iñaki Godoy), Zoro (Mackenyu), Nami (Emily Rudd), Usopp (Jacob Romero Gibson) a Sanji (Taz Skylar).

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nejočekávanější seriálový projekt Netflxu pro rok 2024 Avatar: Legenda o Aangovi má první fotky i upoutávku

V traileru se kromě pirátů ze Straw Hat objevují další známé tváře, včetně kapitána Buggyho, který vypadá jako klaun a je citlivý na svůj velký červený nos do takové míry, že mu nedělá problém zničit každého, kdo si z něj utahuje.

Dále tu máme nebezpečného Arlonga, který není člověkem, ale fishmanem, což je humanoidní rybí rasa. Arlong dokáže svými zuby překousnout doslova cokoliv a než se objevil Luffy, byla na něj v East Blue vypsána nejvyšší odměna. Zkrátka takovou rybičku byste rozhodně ve svém akvárku mít nechtěli.

PSALI JSME TAKÉ: Netflix bude mít vlastní Letopisy Narnie. Ujme se jich režisérka Barbie, s kterou mají naději být lepší než originál

Kromě traileru a nových fotografií streamovací gigant zveřejnil dopis samotného Eiichira Ody, ve kterém tvůrce mangy vyjádřil svůj souhlas s hranou verzí a naznačil, že adaptace zůstane věrná původní předloze. V části dopisu prozradil, že donutil Netflix natočit některé scény znovu, protože mu zkrátka nepřišly dost dobré.

„Po skončení natáčení bylo mnoho scén, které produkce souhlasila přetočit, protože jsem cítil, že nejsou dost dobré na to, aby se vypustily do světa. Na druhou stranu tam byly i repliky, které mi na papíře nepřipadaly jako Luffy. Ale když jsem ty scény viděl natočené, řekl jsem si: „Funguje to, když to Iñaki předvádí jako Luffy. Vlastně to funguje skvěle!“ Bylo potřeba udělat spoustu věcí, aby to v hrané verzi nevypadalo příliš nepřirozeně.“

Eiichira Oda dále chválil Iñakiho Godoye za jeho výkon jako Monkey D. Luffyho. Samozřejmě nezapomněl i na ostatní herce a členy natáčecího štábu, které pochválil za lásku, kterou do adaptace vložili.

První řada hraného seriálu One Piece přistane na Netflixu už 31. srpna.


Zdroje: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.