Jane Fondu a Lily Tomlin opustili manželé, kteří se do sebe zamilovali. Sitkom Grace a Frankie jde do finále

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix

Populární show Grace a Frankie patří mezi nejoriginálnější seriály poslední doby. Nejdelší seriál produkce Netflixu se ovšem chýlí ke konci. Pojďme si ho teď představit od začátku.

Hlavními hrdinkami jsou dvě sedmdesátnice Grace (Jane Fonda) a Frankie (Lily Tomlin), „úhlavní nepřítelkyně”. Grace je klasická zbohatlická panička v důchodu, která ráda pije (na svůj věk příliš) a odmlouvá. Frankie na druhou stranu může vypadat jako prototyp hippie, je to umělkyně s hlavou v oblacích. Obě ženy, které jsou charakterově pravými opaky, postihl stejný osud. Ve stejnou dobu je opustili jejich manželé, a co hůř, muži se zamilovali do sebe navzájem. Exmanželé Robert a Sol obrátí dvojici žen život naruby a Grace s Frankie se musí s touto okolností vypořádat a najít si k sobě cestu. 

Seriál byl poprvé uveden na Netflix v roce 2015 a setkal se s mnoha různými reakcemi – jak pozitivními, tak i negativními, a to především pro probíraná témata, která často bývají tabu. Celý seriál již od první epizody vybočuje z „netflixovských kolejí”, jelikož show cílí na věkovou skupinu 50+. Přesto se dosaženému úspěchu nelze divit, seriál totiž napsala Marta S. Kauffman, autorka úspěšného sitkomu Přátelé. 

Pozor, následující text obsahuje spoilery!

Nová sezóna bude navazovat, přesně tam, kde předchozí skončila, tedy v další absurdní situaci, kde se exmanželé Robert a Sol navrátí pod křídla svých manželek. Ty ale řeší vlastní problém, který má až kriminální nádech, tedy zatčení Nicka a nalezenou nemalou částku peněz.

Poslední sedmá série, bude obsahovat celkem 16 epizod. Seriál tedy bude mít dohromady 94 epizod, což je rekordní počet v rámci všech seriálů z produkce Netflixu. Bohužel se více dílů ale nedočkáme, a to kvůli komplikacím způsobeným pandemií Covid-19.

Realistické vyobrazení života amerických seniorek v neuvěřitelně komplikované životní situaci je mixem komedie a dramatu. Nově jsou na Netflixu ke zhlédnutí první 4 epizody poslední série.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.