Nejočekávanější seriálový projekt Netflixu pro rok 2024 Avatar: Legenda o Aangovi má první fotky i upoutávku

Michaela Pašková
Foto: Robert Falconer/Netflix

Odvysílání hrané adaptace úspěšného animovaného seriálu Avatar: Legenda o Aangovi (Avatar: The Last Airbender), prostřednictvím které Aang, Kataru, Sokku a Zuka opět zažijí velkolepá dobrodružství, se kvapem blíží. Na Netflix ovšem číhá strašák v podobě snímku Poslední vládce větru.

Animovaný seriál Avatar: Legenda o Aangovi, na jehož vzniku se podíleli Michael Dante DiMartino a Bryan Konietzko, byl jedním z nejoblíbenějších anime poloviny dvacátých let. V roce 2012 následoval spin-off Legenda Korry, který se zaměřoval na vládkyni vody.

Ve světě, v němž se příběhy odehrávají, je civilizace rozdělena na čtyři samostatné národy. Tyto národy, které jsou pojmenovány podle živlů, se nazývají: Království země, Vzdušní nomádi, Vodní kmeny a Národ ohně. V každém národě může pouze pár vyvolených používat svůj živel. Jediným, kdo dokáže ovládat všechny čtyři živly, je Avatar.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Netflix vydal krvelačnou akční scénu ze 3. řady Zaklínače. Ukazuje, co se stane Ciri

Aang je posledním Avatarem. Po stoletém spánku je probuzen Katarou a Sokkou z Vodního kmene, kteří si přejí, aby jim pomohl nastolit harmonii mezi národy a přemoci Národ ohně.

Streamovací gigant svůj plán natočit adaptaci animovaného seriálu oznámil už v září 2018. Půjde tak o druhou adaptaci animovaného seriálu, protože v roce 2010 měl v kinech premiéru snímek Poslední vládce větru. Ten se bohužel dočkal spíše negativních recenzí. Například na Česko-Slovenské filmové databázi v hodnocení dosahuje slabších 45 %. Seriálová adaptace od Netfixu má tak velkou šanci tento propadák vykoupit.

PSALI JSME: TOP 20 nejsledovanějších seriálů na Netflixu. Těžko dosažitelný vrchol lidé dohromady sledovali 188 let

Na právě proběhlé konferenci TUDUM byla odhalena první upoutávka a rovněž pár fotografií. V upoutávce jsou zobrazeny živly vody, země, ohně a vzduchu, což rovněž odráží i pořadí, v jakém byly fanouškům představeny v animovaném seriálu.

První řada se bude skládat z celkem osmi hodinových epizod, ve kterých by měl být zachycen příběh od samého počátku. Ačkoliv stále není jasné, jak velká část předlohy bude zpracována, měla by první řada pravděpodobně odpovídat ději z Knihy první: Voda.

Produkci a scénář hrané adaptace si vzal na starosti Albert Kim. Mezi jeho projekty patří například Spící díra a Nikita. V hlavních rolích se představí Gordon Cormier jako Aang, Kiawentiio jako Katara, Ian Ousley jako Sokka, Dallas Liu jako Zuko a Paul Sun-Hyung Lee jako Iroh.

Seriál Avatar: Legenda o Aangovi by měl vstoupit na Netflix už v roce 2024, což z něj činí jeden z nejočekávanějších projektů příštího roku.


Zdroje: SCREEN RANT, What´s on Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.