TOP 5 seriálů inspirovaných skutečnými událostmi: Děsivý stalker nebo brutální trestný čin, který změnil zákon

Vidím vás / Eric Liebowitz/Netflix © 2022

Seriály a filmy natočené podle skutečných událostí a příběhů jsou mnohdy opravdu děsivé. Někdy by člověk ani nevěřil, že se to opravdu stalo. Brutální trestné činy, dojemné lidské příběhy… Tady je výběr pěti seriálů, které rozhodně stojí za to.

Vidím vás

Seriál, v němž hrají Naomi Watts a Bobby Cannaval, je založen na skutečném dosud nevyřešeném případu Dereka a Marii Broaddusových. Ti si v roce 2014 koupili dům na 657 Boulevard ve Westfieldu v New Jersey a začali dostávat výhružné dopisy od stalkera. Mezi červnem toho roku a únorem 2017 přišly celkem čtyři. Kvůli dopisům rodina vrátila dům zpět na trh, a nakonec se v roce 2019 znovu prodal. Identitu stalkera policie ale nikdy nezjistila.

DAHMER – Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera

Populární minisérie, kterou spoluvytvořil Ryan Murphy, se zaměřuje nejen na Dahmera, ale i jeho oběti a selhání policie, jež umožnilo jednomu z nejznámějších amerických sériových vrahů pokračovat v řádění více než deset let. Dahmer, kterého zde ztvárnil Evan Peters, je jedním z nejznámějších sériových vrahů v historii. V letech 1978 až 1991 zavraždil 17 lidí, rozřezal je a zabýval se nekrofilií a kanibalismem.

Od nuly

Seriál je natočen podle knihy americké herečky a spisovatelky Tembi Locke, která sepsala svůj vlastní příběh. Když Amy potkala ve Florencii charismatického kuchaře Lina, byla to láska na první pohled. Jeho sicilská rodina však se vztahem nesouhlasila. Nelíbilo se jim, že by si měl vzít černošku. Milenci se ale nenechají zlomit a postupně si budují šťastný život v Los Angeles spolu s dcerkou, kterou nade vše milují. Jenže osud bývá krutý a zákeřné nemoci si nevybírají. Mladí manželé tak čelí rakovině, která pohltí všechny jejich sny. Amy o Lina pečuje, ale pak jednoho dne o všechno přijde. Útěchu i duchovní potravu pak nachází u stolu své tchyně. Na sicilském venkově objevuje léčivé dary prostého čerstvého jídla, náruč semknuté komunity, nadčasové tradice a moudrost, které jí svítí na cestu vpřed.

Delhi Crime

Indický seriál Delhi Crime ukazuje zákulisí vyšetřování brutálního trestného činu, který šokoval nejen Indii, ale celý svět. Mladý pár jel domů z kina autobusem, když je za jízdy přepadlo šest mužů včetně řidiče. Oba zbili a dívku všichni střídavě téměř hodinu znásilňovali. Její tělo nakonec doslova rozsápali za živa. Nakonec pár bez oblečení vyhodili z autobusu ven a odjeli. Brutální hromadné znásilnění mladé dívky v Indii vedlo až ke změně zákonů o sexuálním napadení.

Neortodoxní

Minisérie Neortodoxní vypráví příběh 33leté autorky Deborah Feldman, která vyrostla v chasidské židovské komunitě ve Williamsburgu v New Yorku. V roce 2009 opustila manžela a život, který jí nedával téměř žádnou svobodu, a uprchla se svým malým synem do Berlína. Biografie, kterou vydala o čtyři roky později se stala celosvětovým úspěchem. Následně ji Netflix adaptoval do seriálu, který také sklidil pozitivní ohlasy.

Zdroje: Jednotlivé seriály, Netflix, Netflixer, The Cut, Rolling Stone, Whats On Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.